Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

onsdag, 9. oktober 2013, 12:42
Ifølge Rådet for Digital Sikkerhed er det danske CPR-nummer forældet, og det er alt for let at stjæle og misbruge andres identitet.

Med et CPR-nummer kan man få adgang til stort set alle oplysninger om ejermanden, og som man ser det ved flere identitetstyverier, er der ingen grænser for hvad man kan bruge det til. Der købes ind, der optages lån og der bestilles kreditkort uden problemer.

Ifølge en ny rapport fra Københavns Universitet, fik 47.000 danskere i 2012 misbrugt deres CPR-nummer. Et tal der nok overrasker de fleste.

Rådet for Digital Sikkerhed anbefaler at man dropper det nuværende CPR-nummer, og i stedet for erstattes med det nuværende NemID eller en anden digital løsning. Som en mellem løsning, kan CPR-numrene laves om, så de ikke indeholder informationer om hverken alder eller køn, som det er tilfældet i dag.

Du kan læse mere her: http://digitalsikkerhed.dk/nyheder/nyhed…ed/article/220/


Link: DR

http://www.tweak.dk/nyheder2.php?id=3885…op_CPR-nummeret


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.