Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 16. september 2013, 14:26


Mari Jungstedt er en svensk forfatter, der er født i 1962. Hun debuterede som forfatter i 2003 med Den du ikke ser, som først kom på dansk i 2007. Siden da er det blevet til yderligere syv krimier i form af I den stille nat fra 2008, Den inderste kreds fra 2008, Den døende Dandy fra 2009, I denne søde sommertid fra 2010, Den mørke engel fra 2011 og den dobbelte tavshed fra 2012.

I bøgerne følger man primært kriminalkommissær Anders Knutas og journalisten Johan Berg og hans kone. Hver bog kan læses hver for sig, da der kommer en opfølgning omkring de vigtigste ting i løbet af bøgernes start, så man hurtigt kommer til at kende personerne, selv om man ikke har læst med fra starten.

Den farlige leg fra 2013 foregår som altid på Gotland, men også en del i Stockholm. I bogen følger man flere personer og deres liv, der krydser hinanden flere gange.

Der bliver begået flere voldsomme mord, som Anders Knutas og hans nærmeste medarbejdere forsøger at opklare.

Ud over at kredse om Anders Knutas og Hohan Berg, omhandler bogen Agnes og Jenny, der begge har været i rampelyset på catwalken, men som nu må siges at befinde sig vidt forskellige steder i livet.

De to piger har aldrig mødt hinanden, men alligevel ser de ud til at have masser til fælles. Og hvad det er, bliver omdrejningspunktet i Den farlige leg.

Der er ikke noget at sige til at Mari Jungstedt er blevet en anerkendt og populær forfatter. Hendes bøger udgives på et utal af forskellige sprog, og de er velskrevet og man lever sig nemt ind i fortællingen, og får et forhold til hovedpersonerne.

Den farlige leg er en solid fortælling, men er ikke blandt hendes aller bedste bøger. Hvis du har læst de tidligere bøger med kriminalkommissær Anders Knutas og journalisten Johan Berg, bør du selvfølgelig også læse Den farlige leg.

Hvis du først nu vil kaste dig over bøgerne i serien, bør du starte med begyndelsen. Det giver et bedre indblik i personerne og den udvikling de har været igennem. Og så er nogle af hendes aller bedste bøger også at finde blandt de første.

Den farlige leg kan nemt anbefales, og den har også fået meget ros, men Mari Jungstedt kan gøre det bedre.

Den farlige leg udgives af People'sPress og kan cirka købes for 250 danske kroner.
Tilsvarende tråde

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.