Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

121

torsdag, 11. december 2014, 09:21


Til Julen skal man da have andesteg, som har været i ovnen hele dagen så kødet er dejligt mørt. Det er en forudsætning for at Julen overhovedet kan finde sted.

Følgende opskrift er rigtig god:
Tænd ovnen på 100-125 grader C. alm. ovn. Forberedelse til anden tager ca. 1½ time, men lad anden blive færdigstegt ca. 1 time før spisetid, så den kan hvile ½ time, klippes og atter sættes i ovnen ½ time mens tilbehør ordnes.

Anden renses, indmaden fjernes og anden aftørres grundigt. Vingespidserne klippes af. Der prikkes hul i skindet på begge sider, så fedtet kan løbe fra. Anden krydres ind-og udvendig med salt og peber. Den fyldes med æblebåde og svesker og syes eller lukkes med kødnåle.

Anden lægges med ryggen opad på risten over bradepanden og steger ca. 2 timer afhængig af andens størrelsen, Der hældes 4 dl. bouillon i bradepanden så bunden lige er dækket, inden stegningen påbegyndes. Anden dryppes undervejs.

I mellemtiden koges løg, gulerødder, indmad og vingespidser i ca. 4 dl. bouillon. Lad det småsimre ca. 1½ time.

Anden vendes med brystet opad og steger ca. 4 timer afhængig af andens størrelse. Der dryppes undervejs.

Kogelage og sky fra anden sies over i en gryde. Skyen tilsættes lidt fløde. Den jævnes herefter til sovs og smages til.

Anden skal hvile ca. ½ time i en slukket ovn, evt. med ovndøren på klem. Herefter klippes anden og sættes atter i ovnen ca. ½ time ved 100 grader C. alm. ovn.

Tilbehøret ordnes mens anden hviler efter den er klippet.

Tips:

Beregning af stegetid ved en større/mindre and: 360 min/3000 gr. = 0,12 min. pr. gram 0,12 min.*3000 gr. = 360 min. ialt 360 min./6 = 60 min. pr. ½ kg. 60 min*2 = 120 min. = 2 timer med ryggen opad. 60 min.*4 = 240 min. = 4 timer med brystet opad.

Kabinet: Corsair Graphite 230T Orange
Mobo: Asus z87 plus
CPU: Intel I5-4690k @ 5ghz
PSU: Cooler Master G650M
GPU: Sapphire Tech. R9 290 Tri-x OC

122

torsdag, 11. december 2014, 09:24


Når anden er på plads skal der selvfølgelig også være en flæskesteg, som eventuelt kan laves på grillen.
mmmm det er lækkert. En flæskesteg på grill er altid perfekt, og så er det samtidigt let at få sprøde svær. Husk do at bruge rigeligt med salt.

Brug følgende opskrift:
Start med at tænde kuglegrillen op. Det er vigtigt at man lægger kullene ude i siden af grillen.

Et styk flæskesteg krydres med salt og peber. Stik evt. et stegetermometer i stegen og læg den i en foliebakke der sættes i grillen. Sørg for at bakken står lige og tilsætte vand så det når godt op om stegen. Læg låget på og lad den stege i ca. 1½ - 2 timer, alt efter størrelsen på stegen eller til stegetermometeret viser 65-68 grader.

Smager stadig som flæskesteg men har bare lige det fantastiske islæt af grill.

Kabinet: Corsair Graphite 230T Orange
Mobo: Asus z87 plus
CPU: Intel I5-4690k @ 5ghz
PSU: Cooler Master G650M
GPU: Sapphire Tech. R9 290 Tri-x OC

123

torsdag, 11. december 2014, 09:26


Sidst men ikke mindst, så skal der naturligvis også være risalamande.
Her plejer jeg at bruge claus mayers opskrift.

Risengrød
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vanillestang (gå langt uden om vanillesukker)
75 g sukker
1 knsp salt

75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde

1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen

Varm ovnen op til 200C

Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.

Sæt låg på gryden og sæt den ind i ovnen i ½ time.

Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.
Lad risengrøden køle helt af.
Fisk vanillestængerne op.

Hak mandlerne groft.
Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.

Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kvalitets kirsebærsauce

Kabinet: Corsair Graphite 230T Orange
Mobo: Asus z87 plus
CPU: Intel I5-4690k @ 5ghz
PSU: Cooler Master G650M
GPU: Sapphire Tech. R9 290 Tri-x OC

124

torsdag, 11. december 2014, 12:30


And, helt nødvendigt.


125

torsdag, 11. december 2014, 12:31


Franske kartofler, skal være Taffel.


126

torsdag, 11. december 2014, 12:33


Desert ris a la mande, der må ikke spares på fløden, som igen ikke må være pisket for hårdt :P


127

torsdag, 11. december 2014, 12:35


Hvad med drikkelse? Tænker et par gode glas portvin til den ris a la mande.


128

fredag, 12. december 2014, 03:08


And med det hele


129

fredag, 12. december 2014, 03:09


Masser af god rødvin :-)


130

fredag, 12. december 2014, 03:10


Ris a la mande


131

fredag, 12. december 2014, 03:11


Kaffe, konfekt og cognac ad lib :-)

God jul alle sammen!


132

fredag, 12. december 2014, 15:31


der skal da være flæskesteg, andesteg, kartofler, rødkål, brunekartofler, og en god sovs, plus en enkelt falske vin til e3fter skyl :9xo :)


133

lørdag, 13. december 2014, 18:05


Julen i min familie har altid været ledsaget af de klassiske retter:
Flæskesteg


134

lørdag, 13. december 2014, 18:06


Brune og almindelige kartofler


135

lørdag, 13. december 2014, 18:09


Rødkål og masser af god brun sovs,


136

lørdag, 13. december 2014, 18:20


Og til dessert selvfølgelig en ordenlig omgang Risalamande med lun kirsebærsovs.

1. juledag er somregel koldt bord med resterne fra juleaften, samt øl og snaps. Og evt. suppleret med rødspættefilet, leverpostej, karrysild og hvad man ellers har til julebordet.
2. juledag plejer vi at få bl.a. andesteg, medisterpølse og grønlangkål (takket været den jyske side af familien)


140

lørdag, 13. december 2014, 22:22


Flæskesteg

Intel i5-4690K @ 4,7ghz
Coolmaster EVO212
ASUS Z97-A
Crucial Ballistix Sport 2x4GB
Crucial MX100 240GB SSD
Gigabyte 970 G1 4GB
Fractal Design Arc Midi R2

Nyeste Videoer og Trailers

Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.