Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 24. januar 2009, 15:00


Hej,

Jeg har normalt styr på alt det med at få formateret en pc og installeret XP igen.

Men jeg har en maskine nu som køre så dårligt og har ikke fået en formatering siden jeg købte den i Juli 2005.
Jeg fik hjælp fra Zitech at, installere XP på grundet den køre RAID "striping" eller hvad det nu hedder. Ja, så den virker som én HD og køre lidt stærkere.

Så nu står jeg i det dilemma og er fuldstændig fatsvag og har nogle spørgsmål.

Hvordan formatere jeg min maskine og geninstallere det igen med nuværende RAID opsætning?
Ellers kan bare gøre et eller andet ved et kabel og "vupti" den er så normal PC igen bare med 2 HD's ? og vil det være klogt?

Kan sige min maskine er en
Athlon 64 4000+SLI - hvor SLI køre 2xGF-PX6600 grafikkort
Motherboard: S939 GigaByte K8N U-SLI

Håber at, høre lidt fra jer

Mvh
Kasper


3

søndag, 25. januar 2009, 21:16


Nej du kan ikke bare vupti lave den om til en PC med 2 alm. hardiske ved at flytte et par stik.

Jeg er ikke helt sikker på om det er fuldstændigt det samme med ældre computere som med hvad jeg har nu, men har et raid0 med 2 diske.
Hos mig er raid styret fra en raid BIOS går ud fra det er sådan hos alle bundkort (er selv ny når det kommer til raid), og man kan kun ændre sit raid der i.
Så du booter bare op fra din windows CD så "ser" den dine diske som 1 eller flere hvis der er partitioner på.

Vær opmærksom på at hvis du opløser raid (i hvert fald raid0, ved ikke hvordand et er med 5, 6, 10 osv.) mister du al data på alle partitioner.

EDIT: Dobbelt tjeck lige mine svar, for jeg er selv rimeligt grøn på raid området og har kun sat mit eget raid op, dvs. sat raid op 1 gang.

E8400 @ 4.05GHz 1.2V Lapped/Lapped TRUE Black 2xP12
HD4850 512 @ 730/1075 HR03 GT B9

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "nano" (25.01.2009, 21:17)


4

søndag, 25. januar 2009, 21:46


Jeg syntes ikke det ville være smart at lave din raid partition om til 2 enkelte.
Mht formatering og installering er det faktisk ligesom med 1 enkelt hd, den eneste forskel er at du skal have en diskette med raiddrivere og så trykke f2 ved opstart af win installation, hvis du ikke gør dette kan windows ikke kan se din hd.
Når dette er "sagt" skal du være opmærksom på risikoen ved at køre raid0, hvis den ene hd fejler så ryger alt data deraf ordsproget: rigtige mænd tager ikke backup, rigtige mænd græder!!!!!!

cpu : E6850 3.0ghz
mb: Asus p5k-e wifi
gfx:Bfg 8800 gts oc2 640mb
ram: 2*2gb corsair extreme
psu: chill innovation 510w
mus: razer Copperhead @ razer mantis speed
cod4 nick: #DD|RAZOR

5

mandag, 26. januar 2009, 08:16


Citeret

Oprindeligt indlæg af Johnny
Jeg syntes ikke det ville være smart at lave din raid partition om til 2 enkelte.
Mht formatering og installering er det faktisk ligesom med 1 enkelt hd, den eneste forskel er at du skal have en diskette med raiddrivere og så trykke f2 ved opstart af win installation, hvis du ikke gør dette kan windows ikke kan se din hd.
Når dette er "sagt" skal du være opmærksom på risikoen ved at køre raid0, hvis den ene hd fejler så ryger alt data deraf ordsproget: rigtige mænd tager ikke backup, rigtige mænd græder!!!!!!

Det er F6 man skal bruge. Er det Vista kan man også bruge CD og USB-flash til RAID driveren. XP vil kun godtage floppy. Prøvede med et eksternt floppy-drev sidst, og det virkede ikke.

iMac / i7 7700K / 32GB DDR4 2400 / Radeon Pro 580 / 27" 5K Retina
512GB Apple PCI-e SSD / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

MacBook Pro / i5 5275U / 8GB DDR3L / Iris 6100 / 13,3" Retina
256GB Apple SSUBX / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

Synology DS 1515+ (5x2TB WD) / Sony A7 Mk II

6

mandag, 26. januar 2009, 15:54


Ehm. Jeg har ikke prøvet at formatere men da jeg skulle installere vista på min maskine smed jeg bare cden i og den kunne godt finde min raid 0 opsætning. Er det fordi det er MB der styrer det ? :S

Corsair 500R
MSI Z87-G45 Gaming
Core i5-4670k@3.4Ghz Cooled by Cooler Master Hyper 212 EVO
Gainward GTX 275
Samsung 840 series SSD 250gb
WD Black series 1TB Sata 6
G.Skill Ripjaws-Z 2x8 gb
Corsair CX750m

7

mandag, 26. januar 2009, 19:47


Hvor finder jeg så den driver henne? og det er vel raid 0? hvis jeg køre 2 til én HD?

Hilsen


8

mandag, 26. januar 2009, 20:08


Citeret

Oprindeligt indlæg af uhaforden
Hvor finder jeg så den driver henne? og det er vel raid 0? hvis jeg køre 2 til én HD?

Hilsen

1. Producentens hjemmeside (Gigabyte).
2. RAID 0 er korrekt

Uldar:
Dét lyder sgu lidt underligt, med mindre du har et RAID-kort som windows har indbygget driver til. Er det der imod en laptop med tilhørende windows-CD/DVD kan det godt lade sige gøre. Havde jeg med en FS laptop med to harddiske.
Ellers er det normalt software-RAID - dvs. RID Array bliver sat op på en indbygget chip/controller på MB, og så SKAL der indlæses en driver, da windows ellers ikke kan finde/se opsætningen.
Edit: Havde ikke lige set det var et Asus brædt du bruger. Nogle af dem har et eller andet "smart", hvor man bare lige sætter diskene på de rigtige stik og så kører det bare. Kan huske at P5W DH Dlx har det, så går ud fra det er noget de er fortsat med.

iMac / i7 7700K / 32GB DDR4 2400 / Radeon Pro 580 / 27" 5K Retina
512GB Apple PCI-e SSD / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

MacBook Pro / i5 5275U / 8GB DDR3L / Iris 6100 / 13,3" Retina
256GB Apple SSUBX / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

Synology DS 1515+ (5x2TB WD) / Sony A7 Mk II

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Maverick" (26.01.2009, 20:10)


9

mandag, 26. januar 2009, 20:55


ligemeget om det er XP eller XP 64bit?

Tror ikke at, den køre 64bit alligevel


10

tirsdag, 27. januar 2009, 06:24


ja asus har nogle boards, hvor det faktisk bare er at sætte hdd i de 2 der er beregnet til raid og så flytte en jumper, så ser windows xp det som 1 normal hdd, når først partitionerne er oprettet.

Asrock FM2A88X Extreme6X, Noctua NH-U14S@AMD A10 7800 3,9ghz maz, 2*8Gb DDR3,
700W PSU, WD 500GB backup, 2*250 GB Kingston SSD + Kingston 56 GB SSD, Sapphire R9 270X 4GB OC.

11

tirsdag, 27. januar 2009, 23:00


hvis jeg nu trykker F6 i installations progammet - kan den så sagtens bare læse den EXE fil automatisk og gør den noget... de gange jeg har prøvet har den lidt ligesom ladt som igenting.

Dog viser den en partitaion C:
Den skal jeg vel bare formatere og så burde det være det?

Hvad hvis den størrelse ikke ser ud som om det er fuld størrelse, skal jeg bare lade som igenting grundet det er hvad der er ledigt og resten af de GB der totalt er viser sig efter den er formateret?


12

torsdag, 29. januar 2009, 06:35


Citeret

Oprindeligt indlæg af uhaforden
hvis jeg nu trykker F6 i installations progammet - kan den så sagtens bare læse den EXE fil automatisk og gør den noget... de gange jeg har prøvet har den lidt ligesom ladt som igenting.

Dog viser den en partitaion C:
Den skal jeg vel bare formatere og så burde det være det?

Hvad hvis den størrelse ikke ser ud som om det er fuld størrelse, skal jeg bare lade som igenting grundet det er hvad der er ledigt og resten af de GB der totalt er viser sig efter den er formateret?

Det er ikke en .exe fil men der i mod nogle .infi filer. Lige når du trykker F6 sker der ikke noget. Lidt senere spørger den selv efter den, og du skal så lige fortælle den hvor og hvilken den skal installere.

iMac / i7 7700K / 32GB DDR4 2400 / Radeon Pro 580 / 27" 5K Retina
512GB Apple PCI-e SSD / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

MacBook Pro / i5 5275U / 8GB DDR3L / Iris 6100 / 13,3" Retina
256GB Apple SSUBX / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

Synology DS 1515+ (5x2TB WD) / Sony A7 Mk II

13

torsdag, 29. januar 2009, 11:43


ja, det har jeg så gjort og så tilføjet de 2 raid drivers den har...

men den er stadig underlig - og viser ikke alt plads. men del op i 2 på c:
Der er noget der ikke er patitoneret og så noget der er.
skal jeg slette partitionen ellers skal jeg installere på en af dem?


14

torsdag, 29. januar 2009, 23:26


prøvede at, installere da jeg ikke fik svar... den gik bare på at få en "blå fejl skærm"

Så sikkert ikke gjort det rigtigt.
I selve opstarten før installation bootup. der er en F10 til noget raid. Det har vel ikke noget med noget at gøre?
Og hørte lidt omkring man kunne still SATA om til IDE i BIOS - men ved ikke hvad for nogle der skal laves om og hvordan. Jeg kan se dem men ser kun ud som om jeg kan disabel eller enable dem.


15

fredag, 30. januar 2009, 07:38


Citeret

Oprindeligt indlæg af uhaforden
prøvede at, installere da jeg ikke fik svar... den gik bare på at få en "blå fejl skærm"

Så sikkert ikke gjort det rigtigt.
I selve opstarten før installation bootup. der er en F10 til noget raid. Det har vel ikke noget med noget at gøre?
Og hørte lidt omkring man kunne still SATA om til IDE i BIOS - men ved ikke hvad for nogle der skal laves om og hvordan. Jeg kan se dem men ser kun ud som om jeg kan disabel eller enable dem.

Du skal starte med at lave det RAID array - F10 med dit bundkort. Når du har gjort det, går du ind i din BIOS og sætter dine diske som RAID. NU kan du installere med drivere osv.
BTW: Har du ikke en manual til dit bundkort?

iMac / i7 7700K / 32GB DDR4 2400 / Radeon Pro 580 / 27" 5K Retina
512GB Apple PCI-e SSD / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

MacBook Pro / i5 5275U / 8GB DDR3L / Iris 6100 / 13,3" Retina
256GB Apple SSUBX / Airport Extreme (AC) / iSight / Bluetooth

Synology DS 1515+ (5x2TB WD) / Sony A7 Mk II

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.