Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 17. marts 2008, 20:22


Hejsa.

Jeg er i øjeblikket igang med en uddannelse i Humanistisk Informatik på AAU. Den er meget teoretisk. Jeg kunne dog godt tænke mig at arbejde med at lave programmer og sådan noget. Så tænker lidt på datamatiker. Jeg bliver så nødt til at sige, at jeg ikke er skrap til matematik. Jeg bryder mig ikke så meget om matematik. På den anden side synes jeg programmering er spændende. Har snakket med nogen fra datamatikeruddannelsen, og de siger, der ikke er så meget matematik, og at den ikke er så svær. Men hvordan er "svær" så defineret ud fra? En der er god til matematik, eller en der ikke er så skrap til det. Jeg vil gerne høre, om I kender til uddannelsen, og hvad jeg kan forvente af matematik?

It is hard enough to remember my opinions, without also remembering my reasons for them!
Friedrich Nietzsche

2

mandag, 17. marts 2008, 21:45


Lytter lige med her da jeg selv er rimelig sikker på at vælge den uddannelse. Er heller ikk li den skarpeste til matematik :crazyeyes:

B&W DM683 - B&W HTM62 - Onkyo TX-NR616 - Samsung UE55ES7005 - Synology DS212 - PlayStation 4 - OpenElec @ Rpi2

3

mandag, 17. marts 2008, 22:00


Altså du har ikke faget matematik...

men i bund og grund er det "matematik" du laver... (programmering) du skal kunne sætte dig ind i det binære talsystem etc... og du ville komme ud for algoritmer osv...


4

mandag, 17. marts 2008, 23:17


Er datamatiker.

Da jeg læste (blev færdig tilbage i 2000) var der intet matematik på skemaet. Det er bare et adgangskrav.


5

tirsdag, 18. marts 2008, 06:37


Nope, det er der ikke, men det er klart en fordel, hvis du er bare lidt matematisk minded, da der er masse af formler/beregninger osv. du skal igennem.


6

tirsdag, 18. marts 2008, 10:41


Så vidt jeg ved er Datamatiker den korte uddannelse der samtidigt er mere praktisk minded, hvilket betyder at man bruger det programmering man lære til at løse forskellige opgaver.

Datalogi er så den længere uddannelse, som så er mere teoretisk hvor man ikke har så meget "hands on" læring.

B&W DM683 - B&W HTM62 - Onkyo TX-NR616 - Samsung UE55ES7005 - Synology DS212 - PlayStation 4 - OpenElec @ Rpi2

7

tirsdag, 18. marts 2008, 15:17


Ja hvad er svært... det er selvfølgelig ganske subjektivt :)

Jeg er pt. ~75% datamatiker, og vi har sådan set været igennem det teori / undervisning vi får givet af underviserne (resten at forløbet er "bare" specialisering og afsluttende eksamensprojekt). Og af det vi har gennemgået, kan jeg godt nok ikke komme på noget som har været sådan helt vildt svært. Hvis du har matematik B (som jo er påkrævet), så synes du nok heller ikke at der er noget der er pisse svært :)
Det mest komplicerede vi har været igennem, er nok noget vedr. tidskompleksitet og en lille bitte opgave i forbindelse med "dynamisk programmering" hvor man skulle løse 8-dronninge problemet (okay, det siger nok ikke så meget om "sværhedsgraden"). Eller dvs. det gjorde ikke noget hvis man ikke kunne finde ud af det :D Men det er jo heller ikke fordi der er så meget matematik i det, det er mere tankegangen... generelt for de opgaver der stilles.

Nu ved jeg ikke om det er sådan alle steder, men på 4. og 5. semester er der en større valgfrihed af hvad man vil lave af projekter, så der sætter man mere eller mindre selv sværhedsgraden. Helt konkret (lige nu), er der en fra min klasse der laver noget ASP.NET (et tids-registrerings-system til en virksomhed), og så vidt jeg har forstået er der i hvert fald ikke rigtig noget konkret matematik i det. Nogle andre laver ligeledes noget ASP.NET til at styre forskellige ting og sager i et hus (lys/varme og sådan)... heller ingen matematik :D Og så nogle der laver noget sikkerhed / anti-spyware værk... bestemt heller ikke noget matematik. Det er vidst kun mig selv (+ en anden) der laver noget der involvere en smule matematik. Vi laver noget med XNA (sådan noget 3D-værk), og der er der da lidt matematik i.

Held og lykke... måske.


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.