Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

tirsdag, 17. oktober 2006, 15:17


hej. jeg fik min LG 2013P for ca 14 dage siden nu, som jeg er meget glad for.
men har obsevert at der mangle skruer bag på særmen som er til at holde den sammen med. det ligner noget der har vært til RMA eller er det bare LG´s standart ?

skærmbilledet hoppe også ind i mellem hvilket heller ikke er normalt.
jeg har sendt en mail til midt data. og de siger jo bare jeg skal jo bare sende skærmen ind til rma.

hvilken rettighed har jeg her ?


2

tirsdag, 17. oktober 2006, 15:47


Hvis de 14 dage er gået, så er det jo klart at du ikke har "14 dages returret" længere. Men hvis den har fejl som du beskriver så opretter du bare en RMA sag og sender den ind. Husk at skrive at det er en vilkårlig fejl hvis hopperiet kun sker en sjælden gang imellem...


|GIGABYTE P67|Intel i5 2500K|
|8GB CORSAIR PC1600|GIGABYTE GTX570|
|120GB INTEL 510 SSD|Logitech G500|Logitech Illuminated|
|FRACTAL DESIGN R3|Sennheiser HD555|Steelseries|650W CORSAIR|

3

tirsdag, 17. oktober 2006, 15:52


Lider varen af en væsentlig mangel kan du kræve handlen ophævet. En væsentlig mangel skal bedømmes på et objektivt grundlag.

Du kan kun kræve omlevering hvis manglen er væsentlig eller kendelig for sælger. Der kan ikke kræves omlevering hvis det for sælger er umuligt at skaffe en mangelfri vare.

Du kan derimod kræve afhjælpning der betyder, at skærmen skal laves. Dette skal ske indenfor rimelig tid uden udgift og uden væsentlig ulempe for forbrugeren (§78 stk. 4). Altså er det sælger der skal betale alle omkostninger i forbindelse med fragt, med mindre det viser sig, at der ikke er en fejl på varen.

Du kan læse mere her.

Mht. den tid forhandleren har til reparationen, så handler det om "rimelig tid". Forbrug.dk siger følgende om rimelig tid:

Citeret


"Rimelig tid"

Hvis sælger vælger at reparere eller ombytte en defekt vare, skal det som nævnt ovenfor ske "inden rimelig tid".

* om der er tale om en simpel fejl, en periodisk fejl eller en fejl på en teknisk kompliceret vare
* om det er vanskeligt at skaffe reservedele
* om varen skal sendes til udlandet eller lignende
* om du har et særligt behov for varen
* om sælger for egen regning stiller en erstatningsvare til din rådighed og
* om det er første gang varen er til reparation

Som tommelfingerregel kan man sige, at sælger kun har et enkelt forsøg, når det gælder fejl, der er enkle at finde og reparere, mens sælger kan have flere forsøg, når der er tale om f.eks. periodiske fejl i teknisk komplicerede varer. Hvis afhjælpning sker hurtigt, kan dette tale for, at sælger får flere forsøg, end en sælger der er lang tid om at reparere.

* hæve købet
* kræve et passende afslag, eller
* hvis sælger kun har tilbudt reparation kræve ombytning (medmindre det er umuligt for sælger at ombytte)
* lade manglen reparere hos en anden på sælgers regningSom du kan se, så er diskussionen om rimelig tid umulig at give et 100% klart billede af. I den her sammenhæng kan det dog være en god idé at tage med i sine betragtninger, at vi som forbrugere skal reklamere over en mangel indenfor rimelig tid, og i den sammenhæng er rimelig tid min. 2 måneder. Hermed ikke sagt, at 2 måneder er specielt rimelig når man skal vente på at få sin vare tilbage, men drømmesenariet hvor vi nærmest har varen før den er sendt til rep. er desværre heller ikke noget man ser hver gang.


4

tirsdag, 17. oktober 2006, 16:03


ok.. men lagde først mærke til at de skruer mangled i lørdags, det er ikke pga af at jeg er blevet snydt med 2 skruer :crazyeyes: men den må jo have vært åben siden da. jeg vil da helst have den ombyttet,. men er lige hva der sker i sagen, og tak for hjælpen


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.