Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 1. maj 2004, 01:36


:) Hey Allesammen, faldt lige over denne artikel/nyhed - som jeg faktisk syntes var ret interessant, den er taget inde fra www.mobilsiden.dk ;)


[SIZE=3]Derfor er mobiltelefonsamtaler irriterende [/SIZE]
Af: Bjørk Arnadottir, ComON.dk Opdateret: 27/04 2004 Kl. 10:32

-------------------------------------------------------------------
En amerikansk forsker har nu fundet ud af hvorfor mobilsamtaler er irriterende.

Måske kender du til følelsen af voksende irritation, når folk taler højt i mobiltelefon i bussen, toget eller butikscenteret. En amerikansk professor er nået til en overraskende konklusion om, hvorfor mobiltelefonsamtaler irriterer tilhørerne.

Andrew Monk, professor ved University of York, har udformet en undersøgelse, hvor han søger en forklaring på, hvorfor mobiltelefonsamtaler irriterer udenforstående tilhørere. Han er nået til en overraskende konklusion.

Ifølge Monk skyldes irritationen ganske enkelt vores nysgerrighed og kommunikationslyst. Vi bliver irriterede over, at vi skal være tilhørere til en samtale, som vi for det første kun hører halvdelen af, og for det næste ikke kan deltage i.

Monks undersøgelse baseres på interviews med 64 personer, som han har udsat for at overvære en række samtaler, som blev delt op i flere kategorier.

Halvdelen af samtalerne blev gennemført via mobilen, og halvdelen som almindelige samtaler mellem to personer. Endvidere foregik samtalerne på forskellige lydniveauer.

Efterfølgende blev de 64 personer, som overværede samtalerne interviewet, og ud fra en skala fra et til fem bedt om at bedømme, hvor irriterende og hvor opsigtsvækkende samtalerne var. Resultatet var entydigt, at mobilsamtaler vækker langt større irritation end tilsvarende samtaler, som udføres ansigt til ansigt.

Derudover afslørede interviewene noget om årsagen til at mange irriteres over mobilsamtaler. Ifølge Monk virker det dybt frustrerende på os mennesker, hvis natur er at være nysgerrige og kommunikative, kun at høre det halve af en konversation.

»Der er et behov for at forstå, hvad der tales om, og for at deltage i konversationen. Det, som andre siger, vækker vores lyst til at tale, og ubevidst ønsker vi at deltage i samtalen.«
--------------------------------------------------------------------


Hvad siger I? Kom det bag på jer eller vidste i det godt? :)

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Mikkel" (01.05.2004, 01:36)


2

lørdag, 1. maj 2004, 01:40


Det lyder jo meget rigtigt, men at basere noget på kun 64 menneskers udtalelser, er måske en smule tamt efter min mening :]


3

lørdag, 1. maj 2004, 02:01


Tjaaaah, det ved jeg nu ikke, 64 er da en del...
Jeg tror nu ihf. det er nok til at kunne tyde et mønster ud fra...


4

lørdag, 1. maj 2004, 02:28


Det kommer an på om de 64 mennesker er et repræsentativt udsnit af befolkningen. Hvis de er det 100% kan man skalere resultatet op.
Men en så lille gruppe vil sjældent være særlig repræsentativ.

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "MJO" (01.05.2004, 02:31)


5

lørdag, 1. maj 2004, 06:48


Klart at mobilsamtaler er mere irrerterende, folk har en tendens til at råbe når de snakker i mobil offentlige steder. Feks i et storcenter med meget larm, hvor de ikke ret godt selv kan høre hvad der bliver sagt, så råber man, så hører man sikkert også bedre selv... hehe!

Don't get mad, get even...

6

lørdag, 1. maj 2004, 09:06


Jeg var godt selv klar over det i hvert fald er sådan for mit vedkommende, og kan så kun undre mig over de bruger forskere til det .. IMO spild af tid, men OK .. Amerikanere er noget for sig selv .. *G*

.oO(Godt min svoger ik kan læse det her :D )


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.