Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

torsdag, 22. januar 2004, 08:32
Er du typen, der tjekker sms'er på kærestens mobil, når hun er på badeværelset for at pudre næsen? Eller holder øje med ham fra vinduet, når han er på vej ned til busstoppestedet? Hvis du er dét, kan du lige så godt lære det: Skal du gøre noget, skal du gøre det ordentligt. Ellers kan det være lige meget. Derfor viser Chili dig, hvordan du kan effektivisere dit paranoide kontrolflip og finde ud af, hvad der i virkeligheden går for sig, når du ikke er i nærheden.

Computerlureri
Du har garanteret allerede brugt mange timer på at gætte din kærestes password til mailkontoen. I stedet skal du bare anskaffe dig den lille uundværlige KeyCatcher fra SpyZone.dk. Den er få centimeter lang, sættes på tastaturledningen, og kan lagre op til 32.000 tastetryk. Bagefter sætter du den bare til din egen computer og aflæser, hvad kæresten har skrevet. Du kan læse alt, hvad der bliver skrevet på computeren, inklusiv kodeord, mails og chat - og så til den ringe pris af 675 kroner.

Aflur mobilen
Du har nok lagt mærke til, at din kæreste taler utroligt meget i telefon. Men hvem taler hun egentlig med, og vigtigere: Hvad taler hun om? Svarene får du, hvis du installerer en lille aflytningsmikrofon i telefonstikket. Ved hjælp af en radiosender kan du lytte med på alt, hvad der bliver sagt. Den er 6 x 6 milimeter (verdens mindste!) og koster 698 kroner. Hvis du ikke er så fiks på fingrene, kan du købe en speciel mobiltelefon til hende. Den ligner en Nokia 3310 på en prik. Forskellen er bare, at du kan aflytte alt, hvad der bliver sagt i telefonen. Du kan endda aflytte det rum, den ligger i - du skal bare du ringe til den, når den er i 'spion-mode'. Desværre koster den lige så meget som ca. 45 rigtige 3310'ere, nemlig 4.495 kroner. Noget billigere er Scheaffer-kuglepennen med indbygget mikrofon til 849 kroner. Du efterlader den bare på kærestens skrivebord og gemmer dig i haven med en radiomodtager. Men hvor fedt er det lige at aflytte et skrivebord?

Overvåg dobbeltsengen
Et billede siger mere end tusind ord, så selvfølgelig er videoovervågning langt bedre end ussel aflytning. Og hvilket sted er mere relevant at overvåge end dobbeltsengen? Amerikanske SpyGadgets.com sælger et vækkeur med indbygget kamera, og lige nu er det på tilbud til 1.577 kroner, så det eneste, der er at betænke sig på, er hvor mange, du skal bestille. Skulle du have lyst til at kigge med på andet end sengens glæder, forhandler de også vægure til 1.488 kroner og røgalarmer til 1.362 kroner med integrerede spionkameraer.

Jamen, hov!
"Superfedt, det er for kodyl!", tænker du. Men hov, prøv lige at overveje situationen et øjeblik. Du er jo selv en cheating son of a bitch, så risikoen for, at kæresten allerede har sat dig under overvågning, er faktisk ret stor. Så du må nok anskaffe dig en 'bug-detector'. Den kan opspore skjulte mikrofoner og kameraer, og sådan en kan købes hos www.bugdetectors.com til 1.295 kroner. Og nu da du er godt ude på skråplanet, vil det sikkert være klogt at investere cirka 3.800 kroner i en skudsikker vest fra BlackArmor.com. Eller endnu bedre: en skud- og granatsikker BMW 740i. Den kan fås samme sted til blot 790.000 kroner - men du skal nok gange med tre for at få den på danske nummerplader. Du kunne jo også bare stole på din kæreste?! Na...


Dansk lov og etik
Det er i Danmark forbudt at lytte elektronisk til andres samtaler uden disse er informeret om dette. Det er tilladt at optage din egen telefon og samtaler som foretages fra din telefon.

Hvis du ønsker at video overvåge bestemte områder skal der normalt skiltes med dette.

Bekendtgørelse af lov om forbud mod tv-overvågning mv.
Herved bekendtgøres lov om forbud mod tv-overvågning mv., jf. lov nr. 278 af 9. juni 1982 med de ændringer, der følger af lov nr. 1016 af 23. december 1998 og lov nr. 939 af 20. december 1999.

§ 1. Private må ikke foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel.

Stk. 2. Ved tv-overvågning forstås vedvarende eller regelmæssigt gentagen personovervågning ved hjælp af fjernbetjent eller automatisk virkende tv-kamera, fotografiapparat eller lignende apparat. Lovens regler om tv-overvågning finder tilsvarende anvendelse på opsætning af sådant apparat med henblik på overvågning.


§ 2. Bestemmelsen i § 1 gælder ikke:

1) Tv-overvågning af tankstationer, fabriksområder, overdækkede butikscentre og lignende områder, på hvilke der drives erhvervsvirksomhed, såfremt overvågningen foretages af den, der har rådighed over området.

2) Tv-overvågning, der ikke er forbundet med optagelse af billeder på videobånd, film eller lignende, når den foretages som led i overvågning af egne indgange, facader, indhegninger eller lignende.

§ 3. Private, der foretager tv-overvågning af steder eller lokaler, hvortil der er almindelig adgang, eller af arbejdspladser, skal ved skiltning eller på anden tydelig måde give oplysning herom.

Stk. 2. Stk. 1 gælder ikke i de i § 2, nr. 2, nævnte tilfælde.

§ 3 a. Offentlige myndigheder, der foretager tv-overvågning af steder eller lokaler, hvortil der er almindelig adgang, eller af arbejdspladser, skal ved skiltning eller på anden tydelig måde give oplysning herom.

Stk. 2. Stk. 1 gælder ikke tv-overvågning, som forestås af politiet eller kriminalforsorgen, eller med henblik på beskyttelse af militære anlæg.

§ 4. Justitsministeren kan fastsætte nærmere bestemmelser om skiltning mv. efter § 3, stk. 1, og § 3 a, stk. 1.

§ 5. Overtrædelse af § 1, § 3, stk. 1, og § 3 a, stk. 1, straffes med bøde.

Stk. 2. I forskrifter udstedt i medfør af § 4 kan der fastsættes straf af bøde for overtrædelse af bestemmelser i forskrifterne.

Stk. 3. Der kan pålægges selskaber mv. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

Stk. 4. Ransagning i sager om overtrædelse af bestemmelserne i denne lov kan ske i overensstemmelse med retsplejelovens regler om ransagning i sager, som efter loven kan medføre frihedsstraf.

§ 6. Loven træder i kraft den 1. juli 1982.

§ 7. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning sættes i kraft for disse landsdele med de afvigelser, som de særlige færøske eller grønlandske forhold tilsiger.


Lov nr. 1016 af 23. december 1998 om ændring af lov om forbud mod privates tv-overvågning (Tv-overvågning af ansatte på arbejdspladsen mv.)1) indeholder følgende ikrafttrædelsesbestemmelse:

§ 2

Loven træder i kraft den 1. april 1999.

Lov nr. 939 af 20. december 1999 om ændring af lov om forbud mod privates tv-overvågning mv. (Offentlige myndigheders tv-overvågning)2) indeholder følgende ikrafttrædelsesbestemmelse:

§ 2


Loven træder i kraft den 1. januar 2000.

Justitsministeriet, den 1. februar 2000
Frank Jensen

Spiongear - hvad mener du?

[SIZE=1]kilde : chilinet.dk og spyzone.dk [/SIZE]

LUB


2

torsdag, 22. januar 2004, 13:48


Sygeligt jaloux skal man være for at bruge penge på sådan noget. Tænk på alt det hardware man kunne få for de penge.

Min mening:
Drop kæresten og køb nyt hardware. ;)
There is no law against that. ;)


3

torsdag, 22. januar 2004, 15:22


Så lige at artiklen kom fra Chili, det er nok det mest useriøse og paranoide blad der findes i Danmark.

Bare min mening.

Abit AA8XE, 3Ghz@4,2Ghz, Leadtek 6600GT Extreme, 2 X 512Mb Corsair XMS PC5400,
2 X WD 160Gb Raid Edition, OCZ Powerstream 520

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.