Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

tirsdag, 26. august 2008, 16:15


Hej. Det kan være nogen af vores forbrugseksperter(Burger) ved dette.

Jeg købte en scooter forrige mandag. Jeg går nu med overvejelser omkrig bil, og det var derfor måske ikke verdens smarteste investering lige nu. Så vil jeg høre hvordan jeg står omkring returret på en scooter. Altså som udgangspunkt har man vel 14 dages fuld returret. Hvad siger loven omkring brug?
Jeg har kørt omkring 20 km på den.

Fra thansens hjemmeside står der bla dette om returret:

Citeret

Det forudsættes, at varen returneres til os i væsentlig samme stand og mængde.


Scooteren er som sagt indregistreret og har kørt 20 km, men hvordan stiller det mig ift. væsentlig samme stand?

Jeg ringede til dem, og det han tilbød mig var at jeg kunne komme med den og så ville deres mekaniker kigger på den og komme med et tilbud på hvor meget jeg kunne få for at de købte den tilbage.

Nogen der ved hvad der er ret?


| asus a8n-e | a64 3700+@2860mhz | 2x1gb kingston valueram | inno3d 7900gt |

2

tirsdag, 26. august 2008, 16:26


De 14 dages returret er KUN hvis det er nethandel (dvs købt og BETALT via nettet).

Når det drejer sig om handel i en butik er der ikke noget der hedder returret (udover hvad mange btikker selv vælger at yde).

/ask

IBM t42 and IBM t23 still alive and kicking

3

tirsdag, 26. august 2008, 16:29


Returret – Ombytningsret

En returret giver forbrugeren ret til at få den betalte pris tilbage. Det gælder, selvom prisen for varen senere er sat ned. En ombytningsret (bytteret) giver ikke forbrugeren ret til at få pengene tilbage, men alene en ret til at bytte varen. Også her gælder det, at selvom varen på ombytningsdagen er sat ned, kan forbrugeren vælge varer til en pris, der modsvarer den oprindeligt betalte pris. En ombytningsret giver forbrugeren ret til at vælge varer inden for forretningens varesortiment.

Ergo der findes ingen tvunget returret ved køb i en butik, det er helt op til butiken om de tilbyder de service, samtidig er der normalt heller ikke returret på ting som knallerter/biler og andre ting der bliver slidt så snart de er taget i brug og derved mister værdig.

Du har dog ret til at få varen byttet, hvis den er i samme stand som da du købte den, dog vil de nok ikke betegne den som at være i samme stand da den allerede er taget i brug.


4

tirsdag, 26. august 2008, 18:24


Roger, takker.


| asus a8n-e | a64 3700+@2860mhz | 2x1gb kingston valueram | inno3d 7900gt |

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.