Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

torsdag, 21. august 2008, 13:54


Hej Tweak.

Jeg har for noget tid siden købt et canon EOS 450D Kit og har efterhånden fået skudt en del billeder. Det jeg savner mest i øjeblikket er at kunne lave nogle rigtige markobilleder, men jeg har ikke lige 3000-5000 til overs til et ordentligt objektiv. Er det muligt at benytte sig af mellemringe mellem kamerahus og 18-55mm kit-objektiv? eller rettere: Får man noget ud af det? Det er jo en noget billigere løsning.
Jeg har googlet en del og så vidt jeg kan se kan mellemringe som kenko mellemringe godt bruges til EFS obejtivet. ER der noget man skal være opmærksom på med hensyn til det?
Er der nogen der kan forklare mig nøjagtigt, hvad man får ud af mellemringe? det bliver muligt at fokusere tættere på (og ikke i uendeligt), er der nogen ændring af forstørrelsen eller gør ringene blot at man kan flytter området med fokus?

Jeg håber I kan hjælpe mig med mine mange spørgsmål.

Hilsen Lauge


2

torsdag, 21. august 2008, 14:51


Som du selv skriver kan du komme tættere på ved hjælp af mellemringe. Når du kommer tættere på så vil du også få mere forstørrelse. Det koster dig selvfølgelig uendelig fokus og giver dig meget lille DOF, men ja det gør det muligt at komme tættere på.

Har i øvrigt sådan et sæt jeg godt vil sælge hvis det er.

| asus maximus VI Hero | i7 4770K | 2 x 8gb G.skill | Asus GTX 750 Ti OC |
Common sense is creativities biggest enemy

3

torsdag, 21. august 2008, 15:20


_WHAT_, så må du jo have en masse erfaringer at øse ud af. er 55 mm i maksimal brændvidde ikke i underkanten til at det bliver sjovt?
Er det ellers noget du kan anbefale som en erstatning for et makroobjektiv et par år indtil jeg stopper med at leve af SU?

PC: Gammelt bras og gøgl, der i det mindste er lydløst.

4

torsdag, 21. august 2008, 16:45


Eneste andet alternativ er nærlinser som monteres på fronten af objektivet. Det giver dog ringere billedekvalitet da der jo kommer mere glas til.

De 55mm er egentlig bare en begrænsning i den forstand at du skal tættere på. Du kan fint få forstørrelse med 55 mm og der findes blandt andet en 60mm macro.

Men hvis du forsøger at ramme en flue kan det jo betyde at den vil flytte sig inden du kommer helt tæt på.

| asus maximus VI Hero | i7 4770K | 2 x 8gb G.skill | Asus GTX 750 Ti OC |
Common sense is creativities biggest enemy

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.