Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 26. maj 2008, 22:40


Retningslinier for white- og blacklist

For at tingene skal kunne fungere skal nedenstående retningslinier overholdes.

1: Opbygning af white- og blacklisten
Black- og whitelisten er opbygget på følgende måde.

Når en bruger er blevet bedømt, vil den ansvarlige sørge for at tilføje bedømmelsen på listen der viser alle brugernes bedømmelser. Listen vil være sorteret i alfabetisk orden. Under hver tilføjede bruger vil der blive tilføjet antallet af positive handler med grønt, og antallet af negative handler med rødt. Hvert rødt tal vil linke direkte den tråd der beskriver den negative handel, så det er muligt at danne sig et overblik rimelig hurtigt.

Pr. 17.09.2008 har vi også indført gule tal. De dækker over de situationer hvor den ene part har vist mangel på moral, eller udvist dårlig skik om man vil. Et eksempel kunne være, at en aftale om en handel er blevet indgået, men at den ene part så pludselig springer fra ved f.eks. ikke at overføre pengene som aftalt, og efterfølgende ikke være helt ærlig omkring det. Det vil fra gang til gang være tale om en vurderingssag, der vil blive foretaget på så godt et grundlag som muligt. Nøjagtig som ved de negative handler, vil der blive linket til dem der er markeret med gul.

Rent praktisk vil det se ud som følgende:

E:

Engel
Køber: [10]
Sælger: [10] [1, 2] [1]

M:

Mikkel
Køber: [2]
Sælger: [12] [1, 2, 3, 4]

P:

Pinky
Byttehandel: [2]
Køber: [5]
Sælger: [9] [1, 2, 3] [1]

2: Fejlagtige oplysninger?
Ved fejlagtige og forkerte oplysninger der kun bliver givet med det formål at forbedre ens egen sag vil Tweak.dk Teamet gribe ind, og det vil medføre konsekvenser for den bruger der har valgt at vildlede både Teamet og de øvrige brugere.

3: Jeg er blevet snydt, hvad gør jeg?
Hvis du er blevet snydt, enten som køber eller sælger, og modparten ikke har oprettet en tråd om handlen, så kan du vælge at oprette en tråd, og informere de øvrige brugere og Teamet om hvad der er foregået. For at sikre, at alle oplysninger kommer med, så kan du læse under punkt 6 hvad en sådan tråd skal indeholde.

3.1: Kan Teamet hjælpe mig med at løse uenighederne?
Da det er brugernes eget ansvar at løse de konflikter der måtte opstå, kan Teamet som sådan ikke sikre, at alle uenigheder vil blive løst. Den ansvarlige for black- og whitelisten kan dog fungere som mægler og være med til at sikre, at konklikten ikke udvikler sig i en negativ retning, men det kræver selvfølgelig, at begge parter er interesseret i at løse konflikten.

4: Jeg har haft en god handel, hvad gør jeg?
Hvis du har haft en handel der er gået som den burde, enten som køber eller sælger, og modparten ikke har oprettet en tråd om handlen, så kan du vælge at oprette en tråd, og informere de øvrige brugere og Teamet om hvad der er foregået. For at sikre, at alle oplysninger kommer med, så kan du læse under punkt 6 hvad en sådan tråd skal indeholde.

5: Jeg er ikke enig i modpartens fremstilling af handlen?
Hvis du er uenig i den måde modparten har fremstillet handlen imellem jer, så skriv hvad du er uenig i, og hvorfor i den tråd modparten har oprettet.

6: Hvordan skal en kommentartråd opbygges?
For at skabe overskuelighed for både de øvrige brugere samt Teamet, skal en tråd der beskriver en god eller en dårlig handel opbygges på følgende måde:

6.1: Overskrift:
Overskriften skal beskrive hvilke to parter der har indgået handlen.

Ved at anvende følgende opbygning sikres der, at der ingen tvivl er om hvem der har været indblandet i handlen:

"Købers nick's handel med sælgers nick"
eller
"Sælgers nick's handel med købers nick"

Eksempel:
Burgers handel med Mikkel
Mikkels handel med Burger

6.2: Beskrivelse af forløbet:
Beskriv forløbet så godt som muligt. Dvs. oprids kort de aftaler der er indgået, og om de er blevet overholdt tilfredsstillende. Det er ligeledes her du kan fremhæve de positive og negative dele af den indgåede handel. Det kan fx være ting som ærlighed, hurtighed, kommunikation, osv., hos køber/sælger.

Husk at linke til den tråd handlen er blevet foretaget i, så der ingen tvivl er.

Er du blevet snydt, er det altid en god idé at inkludere beviser på, at du har ret i dine påstande. Sådanne beviser kan være aftaler der er lavet over mail, PM eller lignende, og som modparten ikke har overholdt.

6.3: Både købers og sælgers synspunkt?
Når du som køber eller sælger, har oprettet en tråd med en bedømmelse, så send linket til modparten i en PM, så personen også har mulighed for at give sit besyv med. Det er vigtigt, at begge parter skriver i den samme tråd så de enkelte handler kan holdes adskilt, og at både køber og sælger kan få tilføjet bedømmelsen til oversigten.

Listen vil blive administreret og opdateret af undertegnede.

/Burger


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.