Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 1. august 2011, 11:08


Hej. Jeg har igår haft 2 uforklarlige crashes. Ved ikke om det er oc relateret, eller noget andet.

Første crash skete da jeg efter at have pillet i ventrilo tabbede ind i dow retribution igen. Stedet for at tabbe ind hang min pc i knap 10 sekunder, hvorefter min primære skærm blev sort og alt blev flyttet til den anden skærm - spillet flimrede og jeg kunne intet gøre. Fik løst det ved at skifte bruger og logge ind igen - men den kunne kun finde een skærm. Genstartede og så kørte det igen.

Nogle timer senere crashede maskinen helt da jeg var igang med nfsw - ingen debug stop, men bare død.

Smed 3 ekstra blæsere på grafikkortet og holdt så øje med temperaturene.
Et par timer senere crashede det igen på samme måde. Vcore var 0.02v fra max aflæste, og grafik var på henholdsvis 67 og 88C og den varme kerne peakede ved 93C en time før.

har nogen en god ide?
da temperature og volt så ud til at være acceptable (CPU kernerne var under 60C hele tiden, selvom rumtemperaturen var 30C) valgte jeg at opdatere catalyst drivere, fraps installation og daemon-tools for at sikre det ikke var en skide driver et sted som gjorde det. Har dog ikke haft tid til at teste om det har hjulpet.

Hvis ikke det hjælper, hvad kan jeg gøre for faktisk at finde selve fejlen?

Specs er vist i min signatur, men her er kortfattet specs:

i7-920 @3.8, 12gb ram, 6tb harddisk, 4870x2 grafik, 1KW strømforsyning, win7pro 64 mak.
Edit: primær skærm er en 24" LG og sekundær er en ældre hp 22" (kun 1680x1050)

Retribution var via steam ifald det gør en forskel.

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "neiro" (01.08.2011, 11:09)


2

mandag, 1. august 2011, 17:30


prøv da og tjek hvilke filer der fejler med BlueScreenView da din windows vel laver log filer.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html




3

mandag, 1. august 2011, 18:10


nice lille program, men det hjælper jo ikke når den ikke bluescreener. Den fryser komplet - som hvis man har for lidt vcore spænding eller lignende ....
der er kun 3 bluescreens fra i år. 1 fra grafik og 2 fra overclockning - alle fra sidste halvår.

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

4

mandag, 1. august 2011, 18:14


har lige opdaget at den kun har initialiseret 10gb ram .... måske er det her problemet ligger

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

5

onsdag, 3. august 2011, 18:54


Kører du dine ram på forskellige frekvenser?

AsRock Z77 Extreme4-M - i7-2600K @4GHz - Corsair H55 - 16gb DDR3 1600mhz - EVGA GTX 970 SC Edition - Crucial MX100 512GB - Silverstone Temjin TJ08-E - TT Toughpower 875w - Philips 29" IPS 21:9 - Logitech G602 - Logitech Illuminated

6

onsdag, 3. august 2011, 19:14


Nej men den initialiserer ikke alle moduler ved først koldstart. Sluk ved post og start igen, så virker det.

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

7

fredag, 5. august 2011, 08:06


Prøv at smide compen igennem en god stak tests... memtest, orthos/prime og noget 3d halløj (furmark or something)
Hvis ikke en af dem kan hitte noget, så er det da ikke der probs ligger

Siden den kun initialiserer 10 GB RAM, kan det sagtens være en RAM klods der fejler, siden du jo kører med 2gb blokke... en anden ting du kan prøve er evt. at lade computeren tælle RAM på den gammeldags måde, det scanner for FYSISKE fejl i klodsen.
RAM tælling slås til ved at slå Quick boot fra i BIOS.


8

fredag, 5. august 2011, 09:05


Den tæller alle 12 op når jeg slukker maskinen og starter igen.
Prime95 finder ingen fejl.
Måske kan en af blokkene ikke nå at initialisere hurtigt nok, eller jeg har måske et problem med spænding til dem. Har jo en dårlig strømforsyning på højde med chill ino og qtec

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

9

fredag, 5. august 2011, 09:32


Citeret

Oprindeligt indlæg af neiro
Den tæller alle 12 op når jeg slukker maskinen og starter igen.
Prime95 finder ingen fejl.
Måske kan en af blokkene ikke nå at initialisere hurtigt nok, eller jeg har måske et problem med spænding til dem. Har jo en dårlig strømforsyning på højde med chill ino og qtec


mjaaahh... kunne være dine komponenter der suger for meget på 3.3v linjen... hvad siger voltages i BIOS eller (helst) på multimetret? Sidder stik fra PSU ordentligt i bundkortet og komponenter (per min erfaring kan det godt give voltage drops)?

kan dog sige at med chill ino og qtec skal du ned på et noget lavere niveau :)


10

fredag, 5. august 2011, 09:39


Jeg har oprindeligt monteret alt forsvarlig, men må erkende jeg har pillet meget siden. To diske ligger bare i maskinen, og grafik har været oppe et par gange (fejlet flash bl.a) så det ku da godt være jeg skulle kigge kabler. Overvejer egentligt at bygge et nyt kabinet snart anyway. Måske venter jeg til det er gjotrt. We'll see.

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

11

fredag, 5. august 2011, 09:40


Edit: sorry, double post. Tweak er ikke super glad for WP7

GA-990FXA-UD7 ¦ FX 8350¦ 10 TB HDD + 960GB SSD ¦ 770 ¦ 16GB ¦ 1000W CM SilentPro (bæh enhed)
Alt i et custom desktop chassis med 4 Arctic Cooling pwm blæsere og tilsluttet 2 skærme.
Reserve: X58 ¦ i7-920 ¦ 320GB ¦ HD4830 ¦ 12GB ¦ 350W

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "neiro" (05.08.2011, 09:41)


Seneste tests og artikler

5

Razer Surround Pro 7.1 Gaming Audio Software

Hvis du sidder derude med et s
Læs Mere

2

BitFenix Spectre PRO LED & Alchemy LED

Denne test byder ikke bare på
Læs Mere

0

Antec HCP-1000 Platinum

For ikke så længe siden præsen
Læs Mere

0

ASUS X99-A

Vi har efterhånden set på et p
Læs Mere
Seneste nyheder

0

Nyt Gigabyte H81M-Gaming 3 bundkort

Gigabyte er kommet med en Gami
Læs Mere

0

ASUS Holiday season tablet line up på vej i butikkerne

Tablet fra ASUS på vej til but
Læs Mere

3

Call of Duty: Advanced Warfare stiller krav til din computer

Er du fan af Call Of Duty spil
Læs Mere

1

Gigabyte klar med nyt Mini ITX GTX970

Gigabyte Mini ITX GTX970 ser s
Læs Mere
Nyeste Videoer og Trailers

Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.