Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

onsdag, 9. juni 2010, 18:51


Hej eksperts :)

Jeg ligger inde med en Intel Core 2 Duo E8400, der har kørt standart i 2-3 år. Den sidder desuden på et Foxconn G31MX.

Jeg har overvejet at skifte ud med i5/i7 men tror jeg venter på Sandy Bridge. Så tænkte at jeg måske kunne overclocke min processor i mellemtiden, men ved ikke hvordan man gør :(

Så hvis der var en der kunne hjælpe mig med det ville det være super :D

Tak for jeres tid på forhånd :)

Nå ja, det skal lige siges at jeg har en Xigmatek Thor's Hammer S126384 CPU-Køler, og ifølge det der "Core Temp 0.99.6", er både Core #0 og #1 41 grader celsius i skrivende stund, hvilket jeg går ud fra er det såkaldte "Idle" eller hvad det hedder, for jeg har bare facebook og hardwareonline fremme i firefox, og så word 2007 fremme :)

Intel Core i7-860
MSI P55 GD85
Corsair Dominator 4GB DDR3 1600Mhz CL7
Zotac GeForce GTX570
Fractal Design Define XL
OCZ 600W ModXStream Pro
HP Pavilion DV6 1341eo
Iphone 3GS 16GB

2

onsdag, 9. juni 2010, 20:14


Du har mindst 2 muligheder med det bundkort fra en start af.

1. Der findes et program som hedder FOX ONE, der er lavet til at OC dit bundkort med uden det går helt galt for dig, altså på den helt "sikre" måde.

Her er en gennemgang af programmet

http://www.foxconnchannel.com/product/Mo…xone/foxone.htm

her er link direkte til det program

http://www.foxconnsupport.com/download.a…s=&sort=Utility


2. Ellers skal du igang med at læse en masse guides i hvordan man gør, så du ikke ender op med at brænde noget af, der er lidt her på siden ellers kan du finde dem bla. på ocdanmark.dk, men hovedsagen er at der er masser rundt omkring, brug evt. google på dit specifikke bundkort, bare skriv navnet på dit bundkort og afslut med oc, så kommer det helt af sigselv.

1. Lås din PCI-e port fast til 100 i bios

2. sæt ram timmings til manuel indstilling og sæt dem jfr. specs som du kan finde på producentens website hvis du ikke kender dem i forvejen.

3. Så begynder du at hæve din FSB i små nøk, ikke mere end 50 hz af gangen og tester om alt er stabilt, samtidig med holder du øje med hvordan dine temperaturer har det. Når du rammer loftet for hvor højt du kan komme og systemet bliver ustabilt under pres, så prøv og hæv volt til din CPU 1 nøk opad(husk lige og chekke på Intel's website hvor mange volt den kan tage) og hold igen øje med dine temperaturer, er systemet så stabilt, så hæver du FSB i mindre nøk og tester for hver gang, lige indtil det hele bliver ustabilt igen, så sætter du den ned til sidste indstilling hvor alt virkede som det skulle.

Testprogrammer kan du finde links til her på siden under OC/køling.

Brug enten coretemp eller realtemp til at holde øje med dine temperaturer, da især speedfan er for ustabil hvis du vil have max ud af systemet.

Håber det gav dig blod på tanden til at forsøge dig ud i den spændende verden som OC er, normalt er der en rigtig god del extra ydelse og hente og så holder systemet lidt længere inden det skal skiftes ud ;). Det eneste du skal holde dig for øje er at hver CPU er unik, så selvom en eller anden er nået højere op end dig, så er det slet ikke sikkert at din kan gøre det samme, selvom begge CPU'er er ens.

Godt program til at få et overordnet billede af hele systemet er HW monitor, fra samme firma som laver CPU-Z.

Umiddelbart vl jeg tro at det bliver dine ram som sætter grænsen for hvor højt du kan komme, siden de er fra Kingstons value serie.

Mvh
Sam

Intel I7-5820K, MSI X99S gaming7 Polimatech Megahelem 2 Bitfenix Spectre 120mm ,Crucial 4x4GB Sport 24ooMhz DDR4 ram,Sapphire R9 290 Tri-x OC ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Seagate Momentus XT 500GB,2 WD 1.5TB Black Caviar, 4TB WD Red HD, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-P50R, Iiyama 26" skærm. JBL Creature III black, Win 10 64 bit.

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Ebo" (09.06.2010, 20:15)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.