Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

torsdag, 23. juli 2009, 13:26


Hej tweakers ..

Jeg har en blæser på bundkortet der larmer frygtlig meget .. ville gerne udskifte den ... men er lidt i tviel hvilken jeg skal købe for den passer 100% på bundkortet.. og ville gerne købe en bedre med mindre støj ... ved den nuværede er ca 92 i diameter..
den nuværede er en

: Intel D34017-001
N 6310D L2
Fo9a-12b1 s1 06ac1h2
dc12v 0. 42a
nidec corp.

jeg har oploadet et billed her http://peecee.dk/upload/view/182219/full

Håber på nogen kan sige mig hvad jeg skal søge efter for at finde den der passer mit bundkort ...

ps billed blev lidt for stort .. håber det ok :-D

På forhånd tak :-)

Vh Reens

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

2

torsdag, 23. juli 2009, 13:29


Er det box køleren du mener der larmer?

Har du sat den til et PWM stik så den selv justere hastigheden?

MSI P67-GD80 - Intel Core I7 2600K - Team Xtreme 2400 MHz 2x2 gb - Sapphire HD5870 1GB - Coolermaster Silent Pro 1000 watt - 2x Samsung F1 750 gb i RAID0

Cooling ---> H2O - Dice - Ln2

3

torsdag, 23. juli 2009, 14:13


Box køleren ?!? hmm det er den der sidder på selve bundkoret altså blæseren .. når jeg sætter en finger på blæser imens den er i gang ... larmer den meget mindre og ville derfor skifte den ud ... jeg ved ikke om den er sat til det stik du snakker om .... jeg har ikke gjort det ihvertfald ... hvordan kan jeg finde ud af det ?

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

4

torsdag, 23. juli 2009, 22:59


hmmm no help .. :-( øv øv

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

5

torsdag, 23. juli 2009, 23:09


Citeret

Oprindeligt indlæg af Reens
hmmm no help .. :-( øv øv


Boxkøleren er den der køler cpu´en og er den med en alu klods under sig. Så vidt jeg kan se har du sat den til det rigtige stik.

Denne kunne være en mulighed. http://www.edbpriser.dk/Product/Details.…=all&pid=180003

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

6

fredag, 24. juli 2009, 07:52


Tak for svar dasjap ..

Men tror den der er en 80 cm ... måske den kan fås i 92 cm ... en anden ting er at for mig ser det ud til at den skal moteres i bunden af kabinet .. så den kan blæse ind på cpu køleren .. eller tar jeg fejl ? .. den cpu køler jeg har nu er monteret på bundkoret .. hmmm er måske lidt forvirret her !!!

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

7

fredag, 24. juli 2009, 07:56


Citeret

Oprindeligt indlæg af Reens
Tak for svar dasjap ..

Men tror den der er en 80 cm ... måske den kan fås i 92 cm ... en anden ting er at for mig ser det ud til at den skal moteres i bunden af kabinet .. så den kan blæse ind på cpu køleren .. eller tar jeg fejl ? .. den cpu køler jeg har nu er monteret på bundkoret .. hmmm er måske lidt forvirret her !!!


Den jeg linker til er 92mm og den gør det samme som den du har siddende, bare bedre og mere stille. De billige boxkølere blæser ind på bundkortet, næsten alle highend luftkølere blæser ud mod bagsiden og ud af kabinettet.

Den her er 120mm og rimeligt stille og performer rigtig godt. http://www.coolerkit.dk/xigmatek_hdt_s12…_pwm-p-832.html

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

Dette indlæg er blevet redigeret 2 gange, senest redigeret af "dasjap" (24.07.2009, 07:57)


8

fredag, 24. juli 2009, 08:11


Ohhh okay ... dasjap ... men nu har jeg lige fået et andet problems raget til mig ... jeg ville afmonterer boxkøleren og det gik osse fint ... tog blæser fra aluminums delen så jeg kun havde blæseren i hånden .. ville tilslutte den bundkoret i stikket "IMENS" den var tændt ... så gik computeren ud .. og vil ikke starte op igen .. den starter kun lige i 3-4 sekunder så dør den ?!?!?! har jeg brændt noget af nu ??? :(

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

9

fredag, 24. juli 2009, 08:15


Citeret

Oprindeligt indlæg af Reens
Ohhh okay ... dasjap ... men nu har jeg lige fået et andet problems raget til mig ... jeg ville afmonterer boxkøleren og det gik osse fint ... tog blæser fra aluminums delen så jeg kun havde blæseren i hånden .. ville tilslutte den bundkoret i stikket "IMENS" den var tændt ... så gik computeren ud .. og vil ikke starte op igen .. den starter kun lige i 3-4 sekunder så dør den ?!?!?! har jeg brændt noget af nu ??? :(


Uha det tør jeg ikke rigtig svare på, du kan evt prøve at tage batteriet ud der sidder i bundkortet, bare et par minuttter og se om det hjælper.

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

10

fredag, 24. juli 2009, 08:28


Nu har jeg prøvet at tage batteriet ud af bundkortet ... det hjælp kun 4 sekunder mere .. dvs 8 sekunder i alt var den tændt så dør den ...... puuhhaaa sidder her med en søn på 13 år der ikke er så glad for sin far lige nu .. det nemlig hans computer .. UPS !!! :rolleyes:

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

11

fredag, 24. juli 2009, 08:33


Citeret

Oprindeligt indlæg af Reens
Nu har jeg prøvet at tage batteriet ud af bundkortet ... det hjælp kun 4 sekunder mere .. dvs 8 sekunder i alt var den tændt så dør den ...... puuhhaaa sidder her med en søn på 13 år der ikke er så glad for sin far lige nu .. det nemlig hans computer .. UPS !!! :rolleyes:


Ja så er du nok ikke populær. Men prøv at vent til de mere erfarne her på siden er stået op:-) det kan være de har nogle gode råd?

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

12

fredag, 24. juli 2009, 08:39


Nu har du vel ikke startet maskinen uden selve køleprofilen på CPU´en?

27" iMac / i5 2500s / 16GB DDR3 / HD 6770M / 2560x1440 IPS
275GB Crucial MX300 / Airport Extreme / iSight / Apple Magic Keyboard @ Magic Mouse2

12" MacBook / Core m5 / 8GB DDR3L / HD 515 / 2304x1440 Retina/IPS
512GB Apple PCI-e SSD / AirPort Extreme (ac) / iSight

13

fredag, 24. juli 2009, 08:48


øøhh jow .. føler mig noget dum lige nu :O .. tænkte der ikke ville ske noget ved det .. den har kun været tændt max 30 sekunder uden køleprofilen .. derfor gjorde jeg det !! ???

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

14

fredag, 24. juli 2009, 10:37


Citeret

Oprindeligt indlæg af Reens
øøhh jow .. føler mig noget dum lige nu :O .. tænkte der ikke ville ske noget ved det .. den har kun været tændt max 30 sekunder uden køleprofilen .. derfor gjorde jeg det !! ???

Så mister den jo kølingen mand? Hvordan kan du tro der ikke sker noget ved det. 8o
Har du så sat den på igen og prøvet at starte computeren igen? :)

Core i7 I7-3770k 3500@4800 Siberian Tiger II
Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Corsair Vengeance 4 x 4 GB 1866MHZ
Intel Solid-State Drive 520 series 240GB
1000gb Seagate 7200.10 (lager)
Gigabyte GV-R797OC-3GD
T&T 850watt
LG GGWH20L Super Multi Blue
Windows 7 Ultimate

15

fredag, 24. juli 2009, 10:54


hej baloo

ved godt den mister kølingen ... men 30 sekunder .. gør det den store forskel ?... ja jeg har sat den på igen og startet den op ... den kørte denne gang i ca 20 sekunder ..og gik derefter død igen

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

16

fredag, 24. juli 2009, 11:12


Altså:

1: Har du sat køleren på CPU igen og trykker de 4 pins rigtig i og drejet dem højre om, for at låse dem ?

2: Blæseren er monterent på Køleren igen ?, ellers bliver den rigtig hurtig varm, da boxkøleren ikke er lavet til passiv køling.

3: Larmer blæseren for meget, så køb en anden køler, der er linket to 2 fine kølere allerede og til rimelige penge.

Mvh
Sam

Intel I7-5820K, MSI X99S gaming7 Polimatech Megahelem 2 Bitfenix Spectre 120mm ,Crucial 4x4GB Sport 24ooMhz DDR4 ram,Sapphire R9 290 Tri-x OC ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Seagate Momentus XT 500GB,2 WD 1.5TB Black Caviar, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-P50R, Iiyama 26" skærm. JBL Creature III black, Win 10 64 bit.

17

fredag, 24. juli 2009, 13:49


spørgsmål nr 1 = JA

Spørgsmål nr 2 = JA




Det virker ...... SUPER :-) ... de låsepine var ikke sat ordenligt i :roller: tror jeg fik løst et andet problems samtidtig ... den ene låsepin var løs .. inden jeg tog det hele af første gang, havde jeg bemærket , men der kørte den fint .. DOG !!! havde den det med at genstarte af sig selv nogen gange ... så håber på det også er løst ..... Nå men mange mange tak for hjælpen ... nu mangler jeg kun at købe den nye blæser :-) .. så tilbage til problemet det hele startet med :-)

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

18

fredag, 24. juli 2009, 18:11


Klassisk fejl..

==================Amd Phenom II 955 BE 3,2 ghz=======================
_|_________ATI 4890 Toxic, Core Clock 1 GHz Memory Clock 1050 MHz___________|____
__|_______Corsair TX 750W--------Noctua NH-12P---------Samsung T240_________|___
___|___4 Gb Munchkin Redline-------------------------Gigabyte GA-MA790FX-DQ6____|__
____|_________________>Vista Home Premium 64 bit_____________________|_

19

fredag, 24. juli 2009, 19:46


Man må håbe på, at det var det, som var skyld i dine problemer med random shutdowns og hvor maskinen fryser ;).

92 mm blæsere i en god kvalitet, kan du købe her

http://www.coolerkit.dk/noctua_nf_b9_1600___92mm-p-917.html

ellers kunne du jo købe den køler fra Xigmatek, der er linket til ovenfor, det vil gøre underværker for både larm og temps på den CPU ;).

Mvh
Sam

Intel I7-5820K, MSI X99S gaming7 Polimatech Megahelem 2 Bitfenix Spectre 120mm ,Crucial 4x4GB Sport 24ooMhz DDR4 ram,Sapphire R9 290 Tri-x OC ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Seagate Momentus XT 500GB,2 WD 1.5TB Black Caviar, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-P50R, Iiyama 26" skærm. JBL Creature III black, Win 10 64 bit.

20

torsdag, 13. august 2009, 08:41


Nu er køleren købt ... valgte den her http://www.edbpriser.dk/Product/Details.…=all&pid=180003 ... den er sat i og det virker helt perfekt ... larmer næsten ikke og tror den køler fint ... Tak for jeres hjælp allesammen :clap: :9xo

Processor - INTEL CORE2DUO E8400, 1333FSB, (2x3.0GHZ)
Grafikkort - 512MB DDR3 GEFORCE 9800GT
Bundkort - GIGABYTE BUNDKORT, (INTEL-G31)
Harddisk - 250GB SATAII *SILENT FLUID*, 7200rpm
Ram - 4GB DDR2 RAM, *DUALCHANNEL*, PC6400
Styresystem - Windows Vista 64 bit Ulitimate

Nyeste Videoer og Trailers

Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.