1

onsdag, 17. september 2008, 16:22


Jeg har valgt og begive mig ud i OC verdenen.

Jeg har indtil videre OC min Q9300 - 2.5 ghz @ 3.1 Ghz ca.
Jeg har skruet FSB op på 407 lige så snart jeg kommer over 410. Så fryser den ved opstart i af windows eller lige inden jeg kommer ind? Regnede med at komme op på ca. 3.4 ca.

Det er bare en stock køler på atm, men den bliver ikke mere end 55 grader. Så lige nu kører jeg 7.5*407 = 3.1 GHZ ca.

Jeg har siddet og læst lidt på nettet angående justere volten.
Har også læst at det er rammene der gør det at den stopper.

Billede 1. = Top

Billede 2. = Bund

Dette er billede af min bios så i kan se hvordan den ser ud. For kan ikke komme til at sænke ramme mere ned indtil 2.0.
Billede 1.
http://imageload.dk/files/926cd9df58b8d1…629f31be76c.jpg

Billede 2.
http://imageload.dk/files/f116242fcbfac6…1a4774dbab6.jpg

Lige et spørgsmål mere.
Kan man stole på CPU temp inde i Bios?




Tak på forhånd :)

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Straze" (17.09.2008, 16:24)


2

onsdag, 17. september 2008, 16:29


Det kan godt være dine ram som holder dig tilbage.
Har du prøvet at give dem noget mere volt og give cpuen lige en slat mere.
NB skal også lige have lidt ekstra volt for at klare den høje fsb.


3

onsdag, 17. september 2008, 16:32


Start med at finde en passende divider til ram, gerne underclock dem lidt og med løse timings, så kan du fra start tage dem helt ud af ligningen.

Du kan ikke bruge bios temps til noget, da det er dine load temps der tæller.
Din idle temps skulle gerne være under 40...

I7 4790K - Maximus V Ranger - 2x 670GTX SLI - 16GB Ballistix - Intel 335 SSD - Corsair AX1200 - Little Devil V8 - EK CSQ FC - EK Bridge - EK Supreme - Dual Laing DDC 18W - EK 250 X3 - XSPC RX360 - TFC 240

4

onsdag, 17. september 2008, 16:32


Altså på sidste billede kan du se at jeg kan give min cpu noget mere volt.

Men hvor kan give rammene noget mere volt ?

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

5

onsdag, 17. september 2008, 16:34


Citeret

Oprindeligt indlæg af Skjold
Start med at finde en passende divider til ram, gerne underclock dem lidt og med løse timings, så kan du fra start tage dem helt ud af ligningen.

Du kan ikke bruge bios temps til noget, da det er dine load temps der tæller.
Din idle temps skulle gerne være under 40...


Puha, er som sagt ikke så meget inde i den OC verden endnu. Men divider på ram? og løse timings har jeg aldrig hørt om.

Hvis du kan/vil forklare hvad det er må du meget gerne det, men ellers er en guide eller noget også fint :)

Tak for hurtig respons herinde!:)

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

6

onsdag, 17. september 2008, 16:47


Det er den der hedder ddr2 overvoltage control. MCH er northbridge.

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "dasjap" (17.09.2008, 16:48)


7

onsdag, 17. september 2008, 20:38


Hej Straze.

Du skal starte helt fra bunden :)

Det første man plejer at gøre hvis man gerne vil OC langt er at man finder max OC for sit bundkort. Dette gør du veda t sætte 'CPU Clock Ratio' til den laveste værdi. Derefter sætter du rammene til at køre langsomt ved at sætte 'system memory multiplier' ned til [2.0]. Dvs at dine ram ved 400FSB kører 800MHz@PC6400. Timmings sætter du til 5-5-5-15. Hvad står der på det hvide lap på dine ram? Hvis dine ram kan tage fx. 2.1V så give dem til at starte med 2.0V. Så kan du altid give [+0.1]. Mener at dit board som std. giver 1.8V. Derfor skal du give 'ddr2 overvoltage control' [+0.2].

Så øger du FSB'en med 10FSB af gangen (hvis du er tålmodig) og stress-tester i windows med Prime95. Gerne i 10-20min. Så snart du får et problem, så ved du at det gerne ikke skulle være CPU eller RAM - Dvs. at det må være bundkortet der skal have lidt mere juice. Du kan nu prøve at give 'mch overvoltage control' [+0.1]. Hvis din nordbro er tæske varm og du ikke kan holde på den, så vil jeg ikke anbefale dig at give mere volt til denne! Sæt evt en blæser over.

Disse settings burde virke for dig. Alt 'turbo' og enchanced mode skal ned på enten auto eller std før du kan forvente at få et godt OC.

Robust Graphics Booster___________ [Auto]
CPU Clock Ratio ____________ [6]
CPU Host Clock Control_ [Disabled]
CPU Host Frequency (MHz)__________ [4xx]
PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100]
C.I.A. 2__________________________ [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD)____ [2.00]
DRAM Timing Selectable_______ SPD __ [Manual]
Performance Enhance = [Standard]
CAS Latency Time________________ 5
Dram RAS# to CAS# Delay_________5
Dram RAS# Precharge Delay_______5
Precharge Delay (tRAS)__________ 15

System Voltage Control____ [Manual]
DDR2 OverVoltage Control__ [+0.200V]
PCI-E OverVoltage Control_ [Normal]
FSB OverVoltage Control___ [Normal]
(G)MCH OverVoltage Control [Normal]
CPU Voltage Control_______ [Normal]

Når du har fundet max OC for dit bundkort kan du sætte multiplieren op til 7.5 og starte ved de 400FSB igen. Da det nu 'kun' er cpuen der kan skabe problemer, så er det kun 'cpu voltage control' der skal hæves.

Håber det giver mening og kan bruges :crazyeyes:

EDIT: Brug 'realtemp' til at aflæse temperaturen på CPU - Og 'CPU-z' for at se hvor hurtigt du kører.

E8200 2.66@3.92 | GA-P35-DS3 F13 | G.Skill PC8000 @ 5-5-5-15 588MHz | 9800GTX+

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Jupiter Downs" (17.09.2008, 20:42)


8

onsdag, 17. september 2008, 21:07


God lille guide syntes jeg :D

Asus Rampage II Extreme
Core i7 920 D0, Silverstone 1200W
6GB Kingston HyperX 1866mhz, T24 Black Rose
EVGA GTX 570 Superclocked, Creative Extreme music, Raven 02 LE
G510, Quick Heavy, MX-518, G500
F3 500GB, WD B 500GB
H70

9

torsdag, 18. september 2008, 08:35


# Jupitor Downs

Damn, det var en nice guide. Du skulle undervise i det skidt :P

Ej, den guide vil jeg lige hjem og lege med. Tror det giver mere mening for mig nu.

Takker rigtig mange gange for denne guide mate!

Takker i sær for din tid.

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

10

søndag, 21. september 2008, 19:47


Er du kommet videre?

E8200 2.66@3.92 | GA-P35-DS3 F13 | G.Skill PC8000 @ 5-5-5-15 588MHz | 9800GTX+

11

mandag, 22. september 2008, 16:19


Nej, har ikke lige leget med min computer endnu. Har haft en del og se til.

Men er løbet ind i et andet problem, som er at min computer går i blå skærm lige pludselig.
Den tæller lige ned fra 10 til 1 hvor efter den genstarter. Noget med Cache dumping, men har lige indstillet windows til at ikke genstarte ved blå skærm så jeg kan tage et billede af det.

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

12

tirsdag, 23. september 2008, 06:50


Citeret

Oprindeligt indlæg af Straze
Nej, har ikke lige leget med min computer endnu. Har haft en del og se til.

Men er løbet ind i et andet problem, som er at min computer går i blå skærm lige pludselig.
Den tæller lige ned fra 10 til 1 hvor efter den genstarter. Noget med Cache dumping, men har lige indstillet windows til at ikke genstarte ved blå skærm så jeg kan tage et billede af det.


Har du slet ikke overclocket endnu?

Hvis du har, så kan det jo være at du ikke giver ram/mb/cpu volt nok, eller noget andet OC relateret.

I7 4790K - Maximus V Ranger - 2x 670GTX SLI - 16GB Ballistix - Intel 335 SSD - Corsair AX1200 - Little Devil V8 - EK CSQ FC - EK Bridge - EK Supreme - Dual Laing DDC 18W - EK 250 X3 - XSPC RX360 - TFC 240

13

tirsdag, 23. september 2008, 12:43


har du opdateret dit windows...det lyder som den gamle bug udnyttelse der var engang.....men det kan også være ram problemer....check at de får volt nok.

Asrock FM2A88X Extreme6X, Noctua NH-U14S@AMD A10 7800 3,9ghz maz, 2*8Gb DDR3,
700W PSU, WD 500GB backup, 2*250 GB Kingston SSD + Kingston 56 GB SSD, Sapphire R9 270X 4GB OC.

14

fredag, 26. september 2008, 10:57


Min HD er begyndt og sige en underlig lyd, men lidt svært og forklarer en lyd:)

Den hæver lige lyden og vibrationer, man kan mærke det i bordet.

Den hæver lyden, hvorefter den falder igen også op igen. Sådan gør den hele tiden, lidt træls og hører på i længden:(

Det er en Samsung spinpoint 1TB, ved der er noget hvor man kan tjekke ens HD. Men er det ikke bøvlet ?

Q9300 - 2.5 GHZ @ 3,1 GHZ | 8800 GTS (512) G92 | 4 Gb ram PC6400 | Gigabyte: PA-G35-S3G | 13481 Points i 3Dmark06

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Straze" (26.09.2008, 10:58)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.