Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

fredag, 28. januar 2005, 13:39


Hvad er ram timinings??? har set mange har snakket om det og vil gerne høre hvad det går ud på, og hvordan clocker man sine ram bedst muligt?

Asrock P4V88
512 pc 3200 ram
Geforce4 mx440
350 watt psu

2

fredag, 28. januar 2005, 13:44


Læs om det her fx :
http://www.hardwaretidende.dk/hard/emne/8
På den første side her er der en hel del materiale om deres betydning ved de forskellige systemer osv.

Hvis du vil se dine timings kan du prøve og hente CPU-Z og chekke dem.
http://www.cpuid.com/cpuz.php

|^|Dell Inspiron 6400
|^|Intel Core Duo T2500 ( 2 Ghz )
|^|2 * 1 GB DDR2 533 Mhz - 4,4,4,12
|^|15.4" WSXGA UltraSharp (1680x1050) TrueLife™ - widescreen
|^|ATI Mobility X1400 256mb - 80 GB 5400 rpm

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Henrik-" (28.01.2005, 13:44)


3

fredag, 28. januar 2005, 14:09


Men hvordan kan man ændre på det og hvad er de bedste timings?

Asrock P4V88
512 pc 3200 ram
Geforce4 mx440
350 watt psu

4

fredag, 28. januar 2005, 14:12


RAM er Computerens arbejdslager, og som navnet Random Access Memory (tilfældig adgang lager) hentyder, er det et lager hvor der kan læses og skrives til/fra tilfældige lagerceller. Der er mange forskellige typer af RAM og de har alle visse fordele/ulemper. Vi vil under denne kategori gennemgå de forskellige typer af RAM og forklare hvordan de virker. Der er to hovedtyper af RAM den ene er Dynamisk og den anden er Statisk. Som navnet måske antyder er Dynamisk RAM afhængig af en konstant opdatering, for at kunne opretholde sine data. Dette skyldes at Dynamisk RAM er opbygget således at der er en transistor, og en elektrolyt pr. databit der kan lagres. Transistoren virker som en kontakt der enten er åben eller lukket, hvor åben er lig med et logisk 0 tal, og lukket er lig med et logisk 1 tal. Kondensatoren har til opgave at sørge for at der er en positiv spænding hvis transistoren er "lukket", den virker altså som et mini batteri. Men da kondensatoren kun er et lille "lager", er der behov for at oplade dem en gang imellem, dette kaldes refresh (opdatering) og sker med forskellige intervaller alt efter RAM typen .Statisk RAM er opbygget af et FLIP-FLOP kredsløb som er en form for selvhold (to transistore mod Dynamisk RAM’s ene), denne type RAM behøves altså ikke opdateres ligesom den dynamiske RAM, og dette gør at statisk RAM er væsentligt hurtigere end dynamisk RAM, typisk under 12 ns, men i dag ned til omkring 4 ns. Man kan se hvor hurtig en type RAM er ved at kigge på hvor lang en wait state der er (hvor mange cycles (perioder) CPU’en må venter på RAM’en). Lavere tal er bedre feks. 5-1-1-1 er lavere end 5-2-2-2. Grunden til at der er fire tal på række er, den at der læses i RAM’en i såkaldte burst (ryk) dvs. At istedet for at hente dataene fra en adresse, så henter den fra fire adresser som ligger i forlængelse af hinanden. Derfor må CPU’en også vente længere ved den første adresse, da den jo først skal finde frem til selve adressen, ved de tre efterfølgende er det anderledes, da den allerede kender adressen. Altså XYYY ved X skal der først findes frem til adressen (derfor længere wait state) ved Y kendes adressen allerede da den jo ligger efter X som jo allerede er fundet, (derfor kortere wait state). En læsning fra RAM'en foregår altså på den måde at adressen først findes ved hjælp af rækker og kolonner (et kordinat system), og når adressen så er fundet kan der læses data fra RAM lageret.


http://www.pc-care.dk/artikel.php?ID=230

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "freehelp" (28.01.2005, 14:13)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.