Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 12. maj 2018, 07:06


Hej alle

Min CPU har 16 PCIe lanes som er sat til 8-4-4 i BIOS, men jeg kan kun få 2 lanes fra slot 7
Jeg har prøvet at pille lydkortet ud af slot 6 uden resultat
Jeg har også prøvet at ombytte de to SSD drev i slot 5 og slot 7 uden resultat
Er mit slot 7 defekt eller er der noget jeg ikke forstår?

Her er en oversigt over PCIe slottene:

Slot 1 x1 tom
Slot 2 x16 GPU kort (sat til x8 i BIOS)
Slot 3 x1 tom
Slot 4 x1 tom
Slot 5 x16 m.2 SSD x4 (sat til x4 i BIOS) Read speed = 3200 Mbyte/sec
Slot 6 x1 Soundblaster Z lydkort
Slot 7 x16 m.2 SSD x4 (sat til x4 i BIOS) Read speed = 1600 Mbyte/sec !!!

MB: MSI Z97A Gaming 7
CPU: Intel 4790K
RAM: 32 GB 2400 MHz
GFX: MSI GFX 970

SSD: M.2 NVME Samsung 960 250 GB til system
M.2 NVME Samsung 960 500 GB til spil
PSU: Corsair 750 W
OS: Windows 10 Home

2

lørdag, 12. maj 2018, 07:41


Nu er jeg ikke en haj til lanes, men er det ikke fordi at lydkortet æder 2 lanes inden den sidste SSD har noget at sige?

8 til GPU
4 til SSD1
2? til Lydkort
4 (eller 2 rettere) til SSD2

The Hoff - Mansens 80er Retro PC
| NZXT H700i| Gigabyte Aorus X370 Gaming 5 | Ryzen 1700 @4.0GHZ | 4x8GB Trident RGB 3200Mhz @2933 Mhz RGB | MSI 1080 Armor OC 8GB | Be Quiet Dark Power Pro 11 650W | 1x256GB, 1x512GB SSD | 6TB NAS Harddisk | Vandkøling fra EK, Hardwarelabs og Enermax |

3

lørdag, 12. maj 2018, 13:50


Det var også min første tanke, men jeg tog hele lydkortet ud (dog uden at afinstallere softwaren), samme resultat

MB: MSI Z97A Gaming 7
CPU: Intel 4790K
RAM: 32 GB 2400 MHz
GFX: MSI GFX 970

SSD: M.2 NVME Samsung 960 250 GB til system
M.2 NVME Samsung 960 500 GB til spil
PSU: Corsair 750 W
OS: Windows 10 Home

4

søndag, 13. maj 2018, 23:16


Bare af nysgerrighed.. Du har ikke noget sat til via SATA? SATA plejer som regel at dele lanes med andre sokler.

TWEAK.DK :rules:

5

mandag, 14. maj 2018, 12:22


Jo, jeg har 3 SATA enheder (2 SSD+1 DVD) men jeg fjernede dem alle uden resultat

Jeg kom pludselig til at tænke på at jeg på et tidspunkt satte lydkortet i slot 7, men computeren ville derefter ikke starte
Det kan være at slot 7 er gået kaput af den miser

Nu har jeg bestilt et DUAL m.2 adapter kort som bruger x8 lanes til de to SSDer.
Det skal så sidde i slot 5 og så vil jeg sætte BIOS til 8-8-0 og dermed skippe slot 7

Håber det virker :whistling:

MB: MSI Z97A Gaming 7
CPU: Intel 4790K
RAM: 32 GB 2400 MHz
GFX: MSI GFX 970

SSD: M.2 NVME Samsung 960 250 GB til system
M.2 NVME Samsung 960 500 GB til spil
PSU: Corsair 750 W
OS: Windows 10 Home

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.