Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

søndag, 11. marts 2018, 13:39


Jeg har en ældre computer, som jeg byggede selv for 3-4 år siden. Den skulle bruges til gaming, og kørte også fint. Men den havde det med at genstarte midt i spil. Nogen gange frøs den i et minuts tid, hvorefter den virkede fint igen. Den levede sit eget liv, så den blev sat lidt væk, bl.a pga flytning.

Nu har jeg så taget den frem igen, og formateret den og installeret windows 10. Men problemet er der stadig. Den fryser nogen gange, kan finde på at genstarte og nogen gange kommer der en delvis ødelagt blå skærm med en sur smiley - hvorefter den genstarter.
Jeg har tjekket temperatur på cpu, og den bliver ikke varmere end ca. 40 grader.
Har i nogen idéer? Jeg gider ikke begynde at købe forskellige nye dele, så vil jeg hellere købe en ny. Men man kunne være heldig at en sad med løsningen
Jeg kan ikke alle specs på i hovedet, men det er vist en AMD Athlon x4 640 CPU. Grafikkortet er er et Gigabyte HD5770.


2

søndag, 11. marts 2018, 17:40


Står der muligvis en fejlkode, når der opstår blå skærm? Det er ofte noget som du kan søge efter på Google og finde potentielle årsager til fejlen :)


3

søndag, 11. marts 2018, 18:02


En fejlkode fra den blå skærm ville gøre meget ;)

Men hvis du allerede nu er ude i at ville investere i en anden maskine, hvis det skulle koste penge, så ville jeg hellere gøre op med mig selv, om jeg hellere vil have en ny PC? Det er aldrende hardware, der sidder i din maskine.

TWEAK.DK :rules:

4

søndag, 11. marts 2018, 21:20


Nej der er desværre ikke nogen fejlkode. Der står som om skærmen er delagt, så man kan ikke læse hvad der står - andet end en stor sur smiley.

Jeg er ikke den helt store gamer, og den klare jobbet fint nok til mig, så hvis jeg kan slippe for at købe en ny, så ville jeg jo helst det.

Jeg har lige siddet og stresstestet både CPU og GPU, og her var umiddelbart ingen problemer. Max 45 grader på cpu og max 78 grader på gpu. Kørte også en test af mine ram, uden fejl. Så er lidt på bar bund.


5

mandag, 12. marts 2018, 06:56


Hej.

Prøv evt. at bruge Windows Event Log, til at sluse dig frem til problemet.

Har fundet denne side, som giver en fin forklaring på hvad du skal lede efter.

Det bedste er egentligt at starte Event Log lige efter den har genstartet, så burde det være sidste hændelse der er sket inden den crashede du skal kigge efter.


6

mandag, 12. marts 2018, 09:46


Jeg må lige prøve event loggeren.
Fejlen kom igen igår efter en halv times CS:GO, og denne gang kunne jeg rent faktisk læse fejlkoden: "page fault in nonpaged area"


7

mandag, 12. marts 2018, 10:49


overvej at køre et chkdsk i cmd til at starte på :)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.