Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

søndag, 2. juli 2017, 14:16


Hej. Har et mindre problem med min computer. Har været til lan. og den begynder så at køre virkelig underlig. laver blå skærm. hvor der står der er fundet en fejl også tæller den op til 100% hvor den har genstarter computeren.

Jeg vælger så at formatere. Hvilken nu gør at den blå skærm ikke kommer. Men nu fryser den inde i spil. Sort skærm når den fryser også kan jeg kun slukke computeren på knappen.

Jeg prøvede så at se hvor varm den bliver. med prime95 bliver min cpu mellem 92 og 102 grader. hvilket jeg mener er temmelig meget. Den har aldrig med prime 95 bleven så varm. Inden jeg tog afsted gjorde jeg cpu køleren lidt rent. Jeg køre med en corisar i80 vandkøling. tænker om pumpen har givet op.? nogen muligheder for at kontrollere den?


Min gpu blev ca 77 da jeg stresset den.


Intel 3570k oc til 4,2
gigabyte m3 sniper
corisar i80

msi 770


nogen som har en ide?


2

søndag, 2. juli 2017, 18:04


Tror jeg fandt fejlen.

Da jeg kom hjem satte jeg computeren op. og lyttet med en skruetrækker på pumpen, til cpu køleren. jeg kunne tydelig høre at den larmede. Så var sikker på at pumpen virker. Tog så køleren af. og så dette.

https://prnt.sc/fqqb5u

1 skrue var ved at falde ud. :S jeg gjorde så alt rent. og på med nyt kølepasta.
nu står den efter ca 20min på max 81 grader..

Hvor den før bare skød Tempertuen op på 102 efter kort tid.


3

søndag, 2. juli 2017, 18:41


er koeleren stadigvake under reklamationsret/garanti ?


4

søndag, 2. juli 2017, 19:04


Den har jeg godt nok aldrig set før o_O

Men som Bent er inde på, er det nok ikke en dum ide at kontakte producenten sælgeren, hvis der er reklamation tilbage.

The Hoff - Mansens 80er Retro PC
| NZXT S340 Elite | Gigabyte Aorus X370 Gaming 5 | Ryzen 1700 @4.0GHZ | 4x8GB Trident RGB 3200Mhz @2933 Mhz RGB | MSI 1080 Armor OC 8GB | Be Quiet Dark Power Pro 11 650W | 1x256GB, 1x512GB SSD | 6TB NAS Harddisk | Vandløling fra EK, Hardwarelabs og Enermax |

5

søndag, 2. juli 2017, 19:09


mener den ca er 4 år. så der er desværre ikke mere garanti på den.

Dog oplever jeg stadig at billede bare forsvinder. :S hvis det nu kan være mit grafikkort. burde det så ikke ske når man bruger ydelse?


6

mandag, 3. juli 2017, 21:07



mener den ca er 4 år. så der er desværre ikke mere garanti på den.

Dog oplever jeg stadig at billede bare forsvinder. :S hvis det nu kan være mit grafikkort. burde det så ikke ske når man bruger ydelse?
det kommer an paa hvor fejlen er. hvis det er gpu eller ram relatere er det mer sansynlgit det foelger belastningen. men andre komponeter koere med samme hastighed ligemget hvor meget du belaster den saa samd dine TDSM.. TSDM.... erm de chips der sender det digitale signal til skaermen. DACS ( hvis du bruger analog forbindelse) etc etc.

jeg vil dog som altid starte med en basis hardware test. hvis du ikke har dele at teste med

ramtest: memtest86
CPU: prime95 (en times tid)
GPU: furmark
Vram: 3dmark eller unigine

software test:
sfc /scannow
chkdsk c:
malware scan med dit installeret AV program samt DR web cure it
reinstall chipset og gpu drivers
reinstall storage netvark og lyd drivers


7

torsdag, 13. juli 2017, 22:09


Jeg har nu prøvet flere af de ting.

ramtest: memtest86 har ikke lige fået lavet noget da jeg ikke havde nogen disk.

Men alle disse har jeg haft kørt. uden problemer. den har ikke gjort det men de har kørt.

CPU: prime95 (en times tid)
GPU: furmark
Vram: 3dmark eller unigine





jeg prøvede et gammelt grafikkort hvor jeg ikke oplevede nogen. hvor jeg så prøvede at skifte over til min nyeste.
Jeg har så kørt uden problemer i lidt tid. hvor jeg så igår begynder at opleve problemer igen. jeg behøver ikke gøre noget krævende før billedet bare forvinder.


Nu har jeg så formateret. hvilket jeg håbet hjalp. Men den har gået 1 gang i sort skærm :S


8

fredag, 14. juli 2017, 12:13


Kunne godt lyde som om at GPU'en ikke har det så godt. Har du prøvet en reel VRAM test eller et spil som det nye Mirror's Edge, som helt kan fylde VRAM ud? Benchmark programmer er ikke synderligt godt til at fylde VRAM til det punkt hvor man kan finde eventuelle fejl på klodserne.

Typisk vil VRAM fejl vise sig som sjove farver og grafiske fejl og til tider deciderede crashes af driveren.

The Hoff - Mansens 80er Retro PC
| NZXT S340 Elite | Gigabyte Aorus X370 Gaming 5 | Ryzen 1700 @4.0GHZ | 4x8GB Trident RGB 3200Mhz @2933 Mhz RGB | MSI 1080 Armor OC 8GB | Be Quiet Dark Power Pro 11 650W | 1x256GB, 1x512GB SSD | 6TB NAS Harddisk | Vandløling fra EK, Hardwarelabs og Enermax |

9

fredag, 14. juli 2017, 17:39


Jeg har kun prøvet dem jeg skrev. Jeg må se om jeg kan låne et grafikkort og se om det kommer igen.
skærmen går bare ud og kommer aldrig igen. :/


10

fredag, 14. juli 2017, 17:55


Øh nu forstår jeg ikke helt. Var det ikke DIT graffikort der havde fejl? Så hjælper det jo ikke at køre GPU tests på andres kort. :D

The Hoff - Mansens 80er Retro PC
| NZXT S340 Elite | Gigabyte Aorus X370 Gaming 5 | Ryzen 1700 @4.0GHZ | 4x8GB Trident RGB 3200Mhz @2933 Mhz RGB | MSI 1080 Armor OC 8GB | Be Quiet Dark Power Pro 11 650W | 1x256GB, 1x512GB SSD | 6TB NAS Harddisk | Vandløling fra EK, Hardwarelabs og Enermax |

11

fredag, 14. juli 2017, 18:16


Nej nej :) men så kan jeg jo se om fejlen kommer igen :) har vidst nogen venner som både ligger med et 770 og 970 som de ikke bruger mere. :)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.