Stationær ender med blank skærm EFTER opstart...

  • Mins søns stationære (bygget for et år siden og med specs der ikke burde volde problemer) opfører sig pludselig mærkeligt. Det ser desværre ud til, at han har fået slået systemgendannelse fra, så der er ikke noget gendannelsespunkt. Derfor håber jeg at kunne fikse den på anden vis.


    Den har fungeret upåklageligt indtil han startede op i går. Han siger, at den gik i gang med en Windows Update (den har Windows 10). Da han kom tilbage til computeren var den stoppet med at køre.


    Når man genstarter den kører den fint indtil man har logget på med password og den har åbnet de programmer der er sat til at starte med det samme (jeg har nu stoppet OneDrive, F.lux, Skype og Spotify, så de ikke længere starter af sig selv).



    Efter kort tid begynder den så at tænke og tænke og tænke (den blå cirkel der drejer rundt). Hvis man på dette tidspunkt (når den tænker) prøver at åbne programmer kommer det lille vindue med, at programmet ikke svarer, og om man vil stoppe processen).


    Når den har stået sådan og tænkt i måske 10 min bliver skærmen blåsort kun med musemarkøren (pilen) på. Man kan på det tidspunkt godt flytte rundt med pilemarkøren, men hverken ALT-CTR-DEL eller WIN-tasten virker. Det eneste der så er at gøre er, at genstarte.


    Det mærkeligste er, at hvis jeg skynder mig at trykke ALT-CTR-DEL når den starter op (og altså inden den begynder at blive langsom), så kan jeg godt åbne joblisten og arbejde i den (det er feks sådan jeg deaktiverede at de nævnte programmer åbner ved opstart).


    Til gengæld kan jeg ikke nå at tjekke Windows Update. Jeg kan lige nå ind og bede den tjekke for Windowsopdateringer, men den når ikke at tjekke før computeren går død og begynder at tænke og til sidst går i blank skærm .


    Der går altså lige et minuts tid eller to inden den går i crazy-mode 8|


    Så vidt jeg kan se, kan man ikke lave en Windows Update i Fejlsikret tilstand...(og jeg har en mistanke om, at det er en update der er gået i knuder).


    Der ER installeret antivirusprogram, og jeg kan se, at der er kørt de planlagte scanninger. Han har ikke installeret noget nyt sidst han havde computeren åben.


    NOGEN IDEER til hvad det kan skyldes og hvordan det kan fikses ?(
    Jeg er på arbejde og kan først kigge på computeren igen i aften. Men, det ville være skønt hvis nogen ku' give et par ideer til mulige fixes, så jeg har noget at arbejde videre med. Lige nu er jeg sgu ligeså blank som skærmen :what:

  • Prøv lige og skriv inde på Tweak support på facebook. Det går lidt hurtigere der inde... Folk checker som regel deres facebook tit..

    Asus Maximus VIII Z170
    Intel Skylake 6700K
    Nepton 140XL
    Evga Titan X Superclocked
    HyperX Fury DDR4 2133MHz 16GB kit
    Sandisk Ultra ll 120Gb SSD
    Western digital 1TB
    Corsair CX 750W