Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 4. august 2014, 13:28


Hej allesammen

Jeg er ved at tage de spæde skridt ud i hjemmenetværk, hjemmeserver eller NAS som det kaldes. Jeg er sådan nogenlunde med på hvordan det fungerer og er inde i hvilken NAS boks jeg skal have, hvor mange TB den skal være, RAID osv.
Men jeg er i den situation at min router står et rigtig åndssvagt sted og jeg ved jo at NAS skal have et netværkskabel ind i routeren.
Derfor tænkte jeg på om der var nogle af jer fine herre og damer som kan svarer på om man kan benytte en range extender?
Altså jeg sætter NAS'en i det rum jeg havde tænkt mig, men at den så er forbundet til en range extender istedet for routeren?
Eller er det helt udelukket? Ellers hvis der er andre løsningsforslag må i gerne komme med dem :)

På forhånd tak

Mvh
Gottliebs


2

mandag, 4. august 2014, 17:14


Hmm.. Teoretisk er der ingen problem i det.. Desværre vil du få nogle ret dårlige overførselshastigheder fra NAS'en.

De lidt dyrere NAS enheder på markedet kan man nå maksimum hastighed på gigabit (dvs. omkring 110-120MB/s)(Det er i hvert fald den hastighed min Synology DS1512+ kører med).
Med det trådløse - selvom du bruger mange tusinde kroner på netværksudstyr - vil du næppe nå en dag over 30MB/s. Og hvis det bare er lidt dårligt netværk du har, ja så vil det nok nærmere være 10MB/s.

Men ja, altså NAS vil sagtens fungere, du skal bare have noget mere tålmodighed.


3

mandag, 4. august 2014, 19:04


Som gaming-king vil jeg ikke anbefale trådløst netværk til din NAS hvis du skal overføre mange/store filer.

Når det er sagt kan mange af de bedre NAS faktisk tage et trådløst USB-netværkskort direkte i deres USB port og komme på netværket via denne.

/ask

IBM t42 and IBM t23 still alive and kicking

4

mandag, 4. august 2014, 22:24


Som gaming-king vil jeg ikke anbefale trådløst netværk til din NAS hvis du skal overføre mange/store filer.

Når det er sagt kan mange af de bedre NAS faktisk tage et trådløst USB-netværkskort direkte i deres USB port og komme på netværket via denne.

/ask


Præcis. Ved i hvert fald alle Synologys modeller burde kunne det. :9xo


5

tirsdag, 5. august 2014, 10:07


Hej alle.

Tak for hurtige svar. Det jeg mente med at forbinde til en range extender, var ikke at forbinde NAS'en trådløst til den, men at sætte netværkskablet ind i den fra NAS'en. Undskyld hvis jeg var lidt "uklar i spyttet" omkring dette.

Men når jeg primært vil bruge den til at streame HD-film ved jeg ikke om det er en mulig løsning og om range extenderen kan yde lige så god overførselshastighed via kabel som selve routeren?


6

tirsdag, 5. august 2014, 11:22


Det gør jo ingen forskel, så længe der er et trødløst punkt mellem din NAS og der hvor data skal bruges vil det jo være det svage punkt.

/ask

IBM t42 and IBM t23 still alive and kicking

7

tirsdag, 5. august 2014, 14:06


Hvis den kun skal bruges til streaming af HD film og de ikke er lossless Blu-Rays, så kan du sagtens klare det via trådløst netværk.

Min Zyxel er tilsluttet min Archer router via kabel, men mit Samsung Smart-TV, tablets og bærbare PC'ere, som streamer fra den kører via trådløst.

Jeg var dog nødt til at købe nævnte router for at kunne bruge 5Ghz frekvensbåndet, da 2,4GHz båndet er meget presset pga. de mange lejligheder der lå omkring, som også havde en masse trådløst udstyr i brug.

Filer fra 12GB og mindre kan jeg sagtens streame til mit TV, men tror både netværk og NAS kommer til at hoste lidt, hvis det er rå blu-ray filer de skal til at klare :)

Fractal Node 305 hvid - Silverstone SFX-L 700W - Intel Core i7-8700 - AsRock Z370 mITX - 16gb DDR4-3000MHz - GTX 1080Ti - Samsung 850 EVO 512GB - Predator X34A

8

tirsdag, 5. august 2014, 23:27


Det gør jo ingen forskel, så længe der er et trødløst punkt mellem din NAS og der hvor data skal bruges vil det jo være det svage punkt.

/ask


+1 Om du forbinder den med kabel til en "range extender", eller om den kører direkte trådløst ændre jo ikke på, at det originale signal skal bevæge sig gennem luft, og vil derfor være begrænset af dette.


9

tirsdag, 5. august 2014, 23:54


Tusinde tak for rigtige gode svar :) Det har givet mig lidt at tænke over, men jeg kommer ikke uden om at det bliver trådløst til at starte med. konen er helst fri for alle de kabler 8o ,så må jeg se om det kan lade sig gøre og om jeg skal investere i en range extender eller i sidste ende trække kabler gennem huset.
FYI så er det ikke lossless bluerays og vil være filer under 12 gb som bliver streamet til min boxee ;)
Jeg krydser fingre for at det kan lade sig gøre uden for meget lag og pauser i filmene 8o

:rules:


Stor tak til jer og for god tone.

Mvh
Gottliebs


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.