1

torsdag, 19. december 2013, 13:38


Hej alle Tweakere

Jeg har i løbet af ugen fået et problem med min Computer. Jeg har modtaget én enkelt blå-skærm (som hurtigt gik væk og kunne ikke skrive fejlkoden ned).
Herefter skriver den at der er en fejl ved min CPU-køler hver gang jeg starter min PC op (skal trykke f1 for at komme videre) og så starter den op i Windows osv. Min blæser ved CPU'en kører helt fint - den drejer og drejer :). Jeg oplever ligeledes at når jeg engang i mellem spiller, kan min FPS ligge på 40 mens den for bare 1 uge siden da alt virkede lå på 120. Det er som om at min PC kører på halv kraft.
Dog sker det til tider at min computer "hakker" og fryser i få sekunder og så kører videre i normal tempo.
Dog oplever jeg et andet problem, min PC er lang tid om at starte op, den lukker ikke sig selv ned når jeg trykker "Luk Computeren" men slukker for skærmen imens den reelt set stadig kører (virker det om om).

Er det min CPU der er ved at stå af? Jeg har taget alle mine stik ind og ud igen, jeg har støvet hele min PC af - og problemet fortsætter.

Min PC:
Intel CORE2 DUO E8400 3.00GHz

RAM 4096 MB DDR2 PC2-6400 CORSAIR XMS2 800 MHz

MB 775 ASUS P5Q PRO / Intel P45 Express / 1600 MHz
NVIDIA GeForce GTX 460

Med venlige julehilsner
BacherDieckmann


3

torsdag, 19. december 2013, 15:43


Har du prøvet at tjekke temperaturen på diverse hardware? Det kan eksempelvis gøres via SpeedFan, AIDA64 eller andre programmer.

Det kunne godt lyde som om du har temperatur problemer. Det kan løses ved at skifte kølepasta på CPU og eventuelt grafikkort. Det er også en god ide at fjerne alt det støv, der har sat sig (hvis du ikke allerede har gjort det)

Alternativt kan der være tale om software-fejl, hvilket måske kan løses ved en formatering?


Hilsen Peter

CPU: i5-6600k @ 4.2GHz
GPU: GTX 1060 6GB
RAM: 16GB DDR4 HyperX
MOBO: Asus Z170i Pro Gaming
SSD: Samsung 750 Evo 500GB
Kabinet: Mini ITX Sugo SG13

4

torsdag, 19. december 2013, 15:48


Kører processorkøleren overhovedet som den skal?

Silverstone ML08 - Silverstone SFX-L 700W - i5-6600K - Gigabyte GA170N-WIFI - 16gb DDR4-3000MHz - EVGA GTX 1080 SC - Samsung 850 EVO 512GB - Asus 27" IPS 1440p MG279Q - Razer Mamba TE

5

torsdag, 19. december 2013, 16:21


Jeg har kørt en Speedfan test og her er resultatet:


Hvordan tjekker jeg om processorkøleren kører som den skal? - den ser ud til at fungere fint rent visuelt.

Jeg glemte at nævne en anden vigtig ting - min CPU er til tider helt oppe på 40-50%

BacherDieckmann har vedhæftet følgende billede:
  • Speedfan test1.jpg

6

torsdag, 19. december 2013, 16:25


har du forbundet din cpu køler til den 3/4 pin connector på bundkortet der hedder cpu ?
for der burde ikke stå nul ud for cpu rpm sp hvidt jeg ved :)

Fx 8320 | Asus R9 280x | ASUS M5A97 EVO 2.0 | 8 gb G.Skill ARES 1866 MHz cl9 | 120 gb samsung 840 evo ssd
Canon 700d - Røde videomic go

7

torsdag, 19. december 2013, 16:43


Der er tilsluttet 2x 3/4-pins, som går fra blæseren og hen til MB De hedder henholdsvis CHA_FAN 1 og PWR_FAN

er det disse du tænker på?


8

torsdag, 19. december 2013, 16:55


Der er en der hedder CPU_FAN - det er den du bør forbinde til CPU'ens blæser - ellers kan BIOS ikke finde ud af det.

Tech-nørd, Gamer - IT all the way!

9

torsdag, 19. december 2013, 17:02


Den har jeg fundet nu, og der er intet 'kabel' tilsluttet der. Det er et 4-pins. Hvilket strik skal jeg tilslutte dette fra? fra min strømforsygning? For de den eneste ledning der er fra min CPU-køler er et 3-pins og sad før i "PWR_FAN".

Jeg kan sætte dette stik i CPU_FAN men så er der 1 pin i overskud ved "CPU_FAN" er dette ligemeget?

Tusind tak for svarene allesammen!


10

torsdag, 19. december 2013, 17:19


Det gør ikke noget. Det er bare fordi blæseren ikke understøtter PWM-kontrol.


11

torsdag, 19. december 2013, 17:24


ja det gør ikke noget der er et pin i overskud :-9 men ja din ledning med stik fra cpu køler skal gå til cpu_fan stikket :-)

Fx 8320 | Asus R9 280x | ASUS M5A97 EVO 2.0 | 8 gb G.Skill ARES 1866 MHz cl9 | 120 gb samsung 840 evo ssd
Canon 700d - Røde videomic go

12

torsdag, 19. december 2013, 20:05


Mange tak for hjælpen! Jeg prøver at tænde PC'en senere i aften - så vender jeg lige tilbage. Er der nogle BIOS-indstillinger som jeg skal opdatere/ændre? Eller klarer den selv det?


13

torsdag, 19. december 2013, 23:59


Jeg får nu denne besked: læg mærke til GPU :o!!
Det kan umuligt være godt :)

BacherDieckmann har vedhæftet følgende billede:
  • 4353.jpg

14

fredag, 20. december 2013, 00:08


Jeg får nu denne besked: læg mærke til GPU :o!!
Det kan umuligt være godt :)
Er det i idle den opnår så høj temperatur?

Høje temperaturer på grafikkort kan sagtens opstå uden der sker noget ved det. (Jeg tror mange kan klare op til 100 grader), men hvis det er i idle ville jeg nok blive en smule urolig

CPU: i5-6600k @ 4.2GHz
GPU: GTX 1060 6GB
RAM: 16GB DDR4 HyperX
MOBO: Asus Z170i Pro Gaming
SSD: Samsung 750 Evo 500GB
Kabinet: Mini ITX Sugo SG13

15

fredag, 20. december 2013, 00:45


skal du stadig trykke f1 for at komme forbi post screen ?

som p3t3r skriver så er det ikke godt hvis det er idle temperatur :-)

har du tjekket at der ikke er en ledning der går på blæseren til gfx ?
og om den kører i det hele taget . hvis den bliver ved med at blive så varm kan det evt være du skla prøve med at skifte kølepasta på gpuen. evt en anden køler :-)

/dwmc

Fx 8320 | Asus R9 280x | ASUS M5A97 EVO 2.0 | 8 gb G.Skill ARES 1866 MHz cl9 | 120 gb samsung 840 evo ssd
Canon 700d - Røde videomic go

16

fredag, 20. december 2013, 01:03


Nej det var imens jeg spillede.

Nu hvor jeg bare sidder på nettet osv. der ligger den på 59-61 grader.
Jeg skal ikke længere trykke F1 ved opstart!

Er det normalt at min CPU flyver lidt mellem 0-50?`og ligger omkring 14-15 når jeg bare åbner internettet? :)

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "BacherDieckmann" (20.12.2013, 01:10)


puma99dk|

Bent u genieten van de tijd van de vooravond?

17

fredag, 20. december 2013, 07:19


hvis du gerne vil se hvilken BSOD du har fået så prøv programmet BlueScreenView



DL: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html


jeg bruger den selv os på arbejdet.


18

fredag, 20. december 2013, 07:35


altså så længe din cpu blir under 50 grader er der vist ingen ko på isen :cheers:

/dwmc

Fx 8320 | Asus R9 280x | ASUS M5A97 EVO 2.0 | 8 gb G.Skill ARES 1866 MHz cl9 | 120 gb samsung 840 evo ssd
Canon 700d - Røde videomic go

19

fredag, 20. december 2013, 10:28


Din GPU må gerne ligge over 80 grader, når du spiller. Det er ikke noget problem.

Og selvfølgelig kommer din CPU's aktivitet op, når du starter applikationer :) Den er ligesom hjernen i det hele, så den skal reagere, når du klikker på noget ;)

TWEAK.DK :rules:

20

fredag, 20. december 2013, 11:40


Fantastisk!
Mange tak for jeres hjælp.

Jeg oplever dog stadig at min PC fryser i et par sekunder et par gange i minuttet - om det har noget med det forhenværende problem at gøre har jeg dog ingen anelse om. Nu er min PC jo også lidt forældet :)

glædelig jul!

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "BacherDieckmann" (20.12.2013, 11:46)


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.