Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 3. november 2012, 19:56


Jeg har lige koebt Netflix til min Android tablet og overvejer at anskaffe mig en Roku 2 XS boks saa jeg kan faa det ind i stuen ogsaa.

Nu er det bare saadan at den kun koerer 10/100 netvaerk og jeg har kablet hele hytten op med Cat6 igennem min Linksys router samt ZyXEL GS-108B v2 switch - alt andet koerer 1000, altsaa Gigabit.


Vil Roku pludselig nedsaette min hastighed paa alt det andet hvis jeg kabler den, fordi den kun koerer 100 mbps?

Hvad nu hvis jeg istedetfor at kable den til switchen kablede den direkte i routeren, er en router saa intelligent nok til at koere 1000 paa nogen porte og kun 100 paa nogen andre?


Vil ikke nedsaette min netvaerkshastighed da jeg overfoere store maengder data fra min arbejds computer til min hjemmeserver ret tit.

Arbejder på et nyt system: Killer Panda - Z370 X Code

2

lørdag, 3. november 2012, 22:14


Vil Roku pludselig nedsaette min hastighed paa alt det andet hvis jeg kabler den, fordi den kun koerer 100 mbps?

Nej, så længe du anvender en switch (hint: der sidder også en switch i din router), så skal den nok finde ud af at traffik der går fra en gigabit port til en gigabit port foregår ved gigabit båndbredde.

Hvis du anvendte en hub, ville det være et andet svar, men det gør du ikke og hubs er forældede, så du skal ikke være bekymret for det.

Teknikken bagved dette er at en switch er intelligent nok til at vide hvilke porte der kommunikerer med hinanden, mens en hub er bare en dum boks der sender det samme signal ud på samtlige porte(og derved gælder laveste fællesnævner).

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.