Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

fredag, 19. oktober 2012, 20:27


Hej Tweak.dk

Så er jeg på den igen.
Jeg er i øjeblikket ved at hjælpe min nabo, med at få internetforbindelse i deres skurvogn. Problemet er, at skurvognen står 60-70m fra router, og et trådløst signal på ingen måde er kraftigt nok, til at nå ud til skurvognen, da det skal passere 4 betonmure. Det smarteste ville være at trække et solidt RJ45 kabel hele vejen fra router, og ud til skurvogn, det ved jeg godt. Men problemet er, at min nabo, ikke vil have trukket et RJ45 kabel, mellem stuehus, og udehus. Så der må signalet altså overføres vha. wifi antenner.

Jeg har lavet denne skitse, for at give et visuelt overblik over situationen:Den stiplede linje, er wifi-signalet, og den fuldt optrukkede, er RJ45 kabel.

Min idé er at få sendt wifi-signalet fra stuehus til udehus med wifi-antenner (som naboen allerede har!) og så få lavet det sådan at det trådløse signal der kommer ud til udehuset, laves om til en kablet forbindelse, som så kan løbe de 30m gennem kabel, ud til skurvognen, for kun at skulle døje med trådløse forbindelser fra stuehus, til udehus. Og altså ikke hele vejen fra stuehus til skurvogn.

Men er det måden man ville gøre det på? - er det optimalt.
Hvis dette lyder som en god ide, altså at lave det trådløse signal, om til en kabelforbindelse, for derefter at trække et kabel ud til skurvognen. Så skal der jo opsættes en enhed af en art, til at lave det trådløse signal om til et kablet signal. Men hvilken enhed er bedst at bruge til det? Den skal jo være i stand til at modtage det trådløse signal fra routeren i stuehuset, og få den lavet om til en kablet forbindelse. Er jeg ude i et Access point, extender, repeater eller hvad?

Ovenstående er min idé til en løsning, har i en bedre idé til en løsning må i hellere end gerne bringe den på banen!
det eneste krav er som sagt, at der ikke skal være kabelforbindelse mellem stuehus og udehus.

På forhånd tak, for at i gider bruge tid på at hjælpe :-)

Mvh. JohannesTN


2

fredag, 19. oktober 2012, 20:37


Må man spørge om hvad forbindelsen ude i skurvognen skal bruges til, snakker vi gaming eller bare alm. surf?


3

fredag, 19. oktober 2012, 20:53


Nå ja, det er jo faktisk ret væsentligt :-)
- forbindelsen bruges primært til surfing, skype og net-tv


4

lørdag, 20. oktober 2012, 12:45


Hvad er det for noget trådløst der er i stuehuset? og er der flere der bruger det samtidigt?


5

søndag, 21. oktober 2012, 22:54


jeg tror godt det kan lade sig gøre, men signalet vil nok ikk være i den bedste ende, ved mindre du kan finde nogle rigtig gode og kraftige forstærkere at sætte op så signal styrken bliver holdt oppe... men det skal du jo have alligevel bare for at være sikker på at signalet kan nå så langt...


6

mandag, 22. oktober 2012, 06:15


Mellem stuehus og udhus bruger du en retningsbestemte wifi antenner
et sted i udhuset skal du lægge en repeater, da ethernet kabler kun er rated til at føre data over ca. 20 meter... for at få bedre kvalitet på denne etape bruger du STP kabler.

Det bedste bud kvalitetsmæssigt ville dog være at få lagt et RJ45 kabel, samt en stak repeatere på ruten, mest af alt pga. at han bruger det til net-tv...

AMD FX 6300
8 GB Crucial DDR3-800
Gigabyte 970A-DS3P
AMD Radeon R9 270X

7

mandag, 22. oktober 2012, 15:53


Den teoretiske max afstand på ethernet kabler er godt 100 meter, og man siger typisk max 90 meter for at være på den sikre side. Der kan så være ting der påvirker signalet i kablet som gør at det er nødvendigt at gøre kablet kortere, men jeg har dog aldrig set nogle endnu som har haft problemer med mere end 20 meter kabel.


8

mandag, 22. oktober 2012, 20:30


30 m er ikke et problem, og hvis der skal bruges STP kabler skal hele installationen også afsluttes i skærmene udtag ellers giver det ingen mening. Ofte vil ikke korrekt afsluttet STP være ringere end brug af UTP.

/ask

IBM t42 and IBM t23 still alive and kicking

9

tirsdag, 23. oktober 2012, 19:39


Undskyld mit sene svar, alle sammen.

Jeg har langt om længe fået naboen overtalt til at trække et kabel! så hurra for det. Så nu er 100m FTP kabel købt, samt 2 gigabit switches, så skal der leges :-)

tak for hjælpen, alle.

Det var skønt!


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.