Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 10. marts 2012, 12:25


Hej,

Min kammerat har et lidt mærkeligt problem. Han har købt en masse ny hardware og fået det til at virke så nogenlunde, dog vil computeren ikke starte med 2 ram blokke i.
Hvis vi smider den ene Ram (a) i socket 1 vil den gerne, hvis vi smider b i socket 1 starter den også fint, smider vi a i 1 og b i 2 så vil den ikke, computeren dør simpelthen bare. Det samme hvis vi smider dem i de to andre c og d på samme måde. Rammene er ens og helt nye, det samme med alt andet hardware.

Det virker lidt mystisk at de gerne vil starte individuelt men ikke sammen, bundkortet er kompatibel med rammene og alt det andet, og det er en ordentlig strømforsyning.

Har i noget der kan hjælpe, vil jeg virkelige blive glad for vi har rodet med det længe.

Mvh

Jens


2

lørdag, 10. marts 2012, 16:56


Ved ikke om i har prøvet alle kombinationer, men hvis der er 4 ram slots skal du ofte ty til manualen til bundkortet for at se hvor du skal sætte de to blokke. På min er det f.eks. A2 og B2, (eller 2. og 4. socket) :)

i5 3570k@ 4.3GHz
ASUS P8Z77-V
2x MSI GTX 670 2GB @ 1010MHz
Corsair Force 3 SSD Series 120 GB
Western Digital Caviar Blue 750GB
BallistiX Sport 8GB DDR3 @ 1600MHZ CL9
Corsair HX 850

3x Acer GD245HQ 120HZ LCD "nVIDIA Surround"
Razer Blackwidow Ultimate
Logitech G600
Corsair Vengance 1500 Dolby 7.1

3

lørdag, 10. marts 2012, 17:28


lyder som noget der skal tilbage til RMA :oops:
held og lykke med det!

.-.Philips 27"273E3LH, LG 29" 29ea93-p Ultrawide
.-.GTX Titan@1110 Mhz
.-.83203,7Mhz@Asus Sabertooth 990FX
.-.16Gb Evo Corsa@1740Mhz
.-.1050W X-series Seasonic

4

lørdag, 10. marts 2012, 18:02


Har i prøvet at opdatere BIOS på bundkortet? det kan ofte hjælpe på RAM kompatibilitets problemer.

Ellers, så tjek at rammen får den spændingsforskel den skal have og at frekvens og timings er sat korrekt.

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

5

lørdag, 10. marts 2012, 18:53


Ved ikke om i har prøvet alle kombinationer, men hvis der er 4 ram slots skal du ofte ty til manualen til bundkortet for at se hvor du skal sætte de to blokke. På min er det f.eks. A2 og B2, (eller 2. og 4. socket) :)
Har checket det med sockets, og har prøvet alle kombinationer.

Har i prøvet at opdatere BIOS på bundkortet? det kan ofte hjælpe på RAM kompatibilitets problemer.

Ellers, så tjek at rammen får den spændingsforskel den skal have og at frekvens og timings er sat korrekt.
Forstår ikke hvis dette skulle være et problem, da det hele er helt nyt og ikke just noget vildt i udstyr, har checket både på hjemmeside og specs at de passede til bundkortet. Men prøver og se om vi kan få tjekket rammenes spændingsforskel. Begge ram virker når de sidder i individuelt, men sammen er no go.


6

lørdag, 10. marts 2012, 19:50


Det er meget normalt at bundkorts producenter udsender BIOS opdateringer med det specifikke mål at forbedre kompatiblitet med forskellig RAM, det syntes jeg i skal starte med, før i tjekker de andre ting.

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

7

lørdag, 10. marts 2012, 21:57


Som det er nævnt så prøv alle tænkelige muligheder. Jeg har selv lidt problemer med mit bundkort, når jeg kører med 4 stænger.

Det er vidst også blevet nævnt at han/du skal sikre at rammene kører med de rigtige timings som står på den hvide label.

Ydermere, så skal rammene have den rigtige spænding for at virke. Jeg har selv haft held med at give rammene +0.1v for at få dem til at køre flere sammen.

______________________________
Never Ever Cheap Components Again!

[ - HTPC - ]
[Originae S16V-B with iMON Pad - Zotac IONITX-P-E]
[ - Workstation - ]
[Q9650 - 4GB RAM - P35-DS3 - EVGA 9800GTX+ - Intel G2 80GB SSD
Corsair HX620 - T-Balancer bigNG - LianLi PC-S80]
[ -Lappy-]
[Lenovo x200 - P8400 - 2GB RAM - 160GB 7200RPM Seagate][ - Canon EOS 550D + div. - ]

8

onsdag, 14. marts 2012, 23:12


Fik du det til at virke eller driller det stadigvæk?


Seneste tests og artikler

0

Silverstone Strider Plus ST70F-PB 700W PSU

Så har Silverstone endnu en ga
Læs Mere

0

Huawei Honor 6

Vi skal i dag have et kig på n
Læs Mere

0

Roccat Tyon

Der skal her på Tweak.dk også
Læs Mere

1

NZXT KRAKEN X61 AIO Køler

NZXT har denne gang tilsendt o
Læs Mere
Seneste nyheder

0

Nyt køligt mATX kabinet fra BitFenix

Vi har flere gange stiftet bek
Læs Mere

0

Life is Strange Episode 2 bliver forsinket

Square Enix har meldt ud at Li
Læs Mere

0

DirectX12 kan forene AMD og NVIDIA

SLI er NVIDIA, og CrossFireX e
Læs Mere

0

Titan Souls kommer til PS4, Vita og PC den 14. april

Developer Digital har ber bekr
Læs Mere
Nyeste Videoer og Trailers

Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.