Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

lørdag, 18. juni 2011, 19:05


I næsten hver eneste spil jeg har, begynder lyden at lagge. I starten troede jeg, at det var et spil, som havde en fejl, men flere spil begyndte at have det. Hvad kan være grunden til det ? :/
Info: Bruger Edifier R1900TII og onboard lydkort.

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

2

lørdag, 18. juni 2011, 19:26


Opdater drivere, directx og gerne bios (hjælper i extreme tilfælde)

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

3

lørdag, 18. juni 2011, 19:26


Du kan strate med at installere nyeste driver og en komplet opdateret DirectX pakke.

Rense med driversweeper og ccleaner og se om det løser problemet.

edit: You beat me to it :D

Silverstone ML08 - Silverstone SFX-L 700W - i5-6600K - Gigabyte GA170N-WIFI - 16gb DDR4-3000MHz - EVGA GTX 1080 SC - Samsung 850 EVO 512GB - Asus 27" IPS 1440p MG279Q - Razer Mamba TE

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Renegger" (18.06.2011, 19:27)


4

lørdag, 18. juni 2011, 19:51


Har lige brugt Ccleaner og Installeret DirectX, men det virker stadig ikke. Hentede det der Driver sweepter, men tror den sletter alt det som er markeret eller noget ?
Er der noget jeg skal vide før jeg flasher/opdatere BIOS ? Mener bare jeg skal hente den fra siden, og så lægge den ind i ASUSUpdate

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

5

lørdag, 18. juni 2011, 21:06


Brug EZFlash i stedet via BIOS. Det er nemmere og mere sikkert.

Silverstone ML08 - Silverstone SFX-L 700W - i5-6600K - Gigabyte GA170N-WIFI - 16gb DDR4-3000MHz - EVGA GTX 1080 SC - Samsung 850 EVO 512GB - Asus 27" IPS 1440p MG279Q - Razer Mamba TE

6

søndag, 19. juni 2011, 13:03


Nu har jeg flashet BIOS til den nyeste. Troede problemet var løst, men det kom hurtigt igen dagen efter :(

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

7

søndag, 19. juni 2011, 13:07


det er ikke kun steam spil vel?:)


8

søndag, 19. juni 2011, 13:09


Citeret

Oprindeligt indlæg af rasm401i
det er ikke kun steam spil vel?:)

Næsten alle spil! :/ Der er nogen få undtagelser, men spiller for det meste ikke på steam. Mindes faktisk ikke at det er sket i steam spil

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

9

søndag, 19. juni 2011, 13:33


Fik du opdateret dine drivers? hvad med windows generelt, hvilken udgave kører du med og har du installeret den nyeste servicepack og andre opdateringer?

Hvad er der generelt i din computer?

Prøv eventuelt at teste på nogle forskellige måder (memtest86+ for hukommelse og test for varmeproblemer ved at køre prime95), i samme ombæring, hvad ligger temp for din cpu på idle/load?

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

10

søndag, 19. juni 2011, 19:57


Citeret

Oprindeligt indlæg af RTM
Fik du opdateret dine drivers? hvad med windows generelt, hvilken udgave kører du med og har du installeret den nyeste servicepack og andre opdateringer?

Hvad er der generelt i din computer?

Prøv eventuelt at teste på nogle forskellige måder (memtest86+ for hukommelse og test for varmeproblemer ved at køre prime95), i samme ombæring, hvad ligger temp for din cpu på idle/load?

Der er ingen opdateringer i W-Update og kører på den første service pack. Jeg har brugt Filehippo Updater og der er ingen opdateringer. Har også været inde i enhedshåndtering og prøvet at finde opdateringer til lydkort, men der var ikke noget. Har også lige opdateret til den nyeste AMD/ATI driver.

Min pc består af: I7 920, ASUS TUF X58, ATI HD4990, Corsair TX750W, Corsair Dominator 3-2 GB, WD 750 GB.

Har lavet memtest, men det er meget lang tid siden. Der var ikke noget.
Kender ikke prime95, men er det ikke den slags, som får hardware helt op at brænde ?

Til sidst med temperaturen. Tror godt det kan være det. NB har det med at komme ret langt op. Har tændt pcen, surfet lidt og skriver nu, og så er den oppe på 69 grader. Under gaming kan den være oppe på ca. 80, men tror ikke den når det, før lyden lagger. CPU'en er på 52 nu, men ved ikke hvor meget den kommer op på i load.

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

11

søndag, 19. juni 2011, 21:31


Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Der er ingen opdateringer i W-Update og kører på den første service pack. Jeg har brugt Filehippo Updater og der er ingen opdateringer. Har også været inde i enhedshåndtering og prøvet at finde opdateringer til lydkort, men der var ikke noget. Har også lige opdateret til den nyeste AMD/ATI driver.


Nu har du ikke skrevet hvilken udgave af windows du kører med, men antager at det er windows 7?

Hvis det er vista, så sørg for at få opdateret til SP2.

Derudover kender jeg ikke lige til det der filehippo updater, men hvis det er et Asus Sabertooth x58 bundkort, så sidder der en realtek chip på bundkortet, prøv med den nyeste driver fra deres hjemmeside: LINK

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Min pc består af: I7 920, ASUS TUF X58, ATI HD4990, Corsair TX750W, Corsair Dominator 3-2 GB, WD 750 GB.

Har lavet memtest, men det er meget lang tid siden. Der var ikke noget.
Kender ikke prime95, men er det ikke den slags, som får hardware helt op at brænde ?


Ja Prime95, skal nok få varmen op på CPUen, men ligefrem at brænde nej, din CPU burde sagtens kunne klare at man tester med den.

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Til sidst med temperaturen. Tror godt det kan være det. NB har det med at komme ret langt op. Har tændt pcen, surfet lidt og skriver nu, og så er den oppe på 69 grader. Under gaming kan den være oppe på ca. 80, men tror ikke den når det, før lyden lagger. CPU'en er på 52 nu, men ved ikke hvor meget den kommer op på i load.


Jeg ved desværre ikke hvor meget x58 chipsettet normalt ligger på, men det er da muligt, prøv evt. at åbne siden på kabinettet, det kan hjælpe hvis der er dårligt airflow.

Udover det du har nævnt af hardware, er der så nogle indstikskort eller noget andet (f.eks. trådløse netkort)?

En ide hvis du ikke gider at bruge meget mere tid, kunne være at geninstallere windows, der er en god sandsynlighed for at det virker, hvis det er et software problem.

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

12

søndag, 19. juni 2011, 22:00


Citeret

Oprindeligt indlæg af RTM

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Der er ingen opdateringer i W-Update og kører på den første service pack. Jeg har brugt Filehippo Updater og der er ingen opdateringer. Har også været inde i enhedshåndtering og prøvet at finde opdateringer til lydkort, men der var ikke noget. Har også lige opdateret til den nyeste AMD/ATI driver.


Nu har du ikke skrevet hvilken udgave af windows du kører med, men antager at det er windows 7?

Hvis det er vista, så sørg for at få opdateret til SP2.

Derudover kender jeg ikke lige til det der filehippo updater, men hvis det er et Asus Sabertooth x58 bundkort, så sidder der en realtek chip på bundkortet, prøv med den nyeste driver fra deres hjemmeside: LINK

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Min pc består af: I7 920, ASUS TUF X58, ATI HD4990, Corsair TX750W, Corsair Dominator 3-2 GB, WD 750 GB.

Har lavet memtest, men det er meget lang tid siden. Der var ikke noget.
Kender ikke prime95, men er det ikke den slags, som får hardware helt op at brænde ?


Ja Prime95, skal nok få varmen op på CPUen, men ligefrem at brænde nej, din CPU burde sagtens kunne klare at man tester med den.

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Til sidst med temperaturen. Tror godt det kan være det. NB har det med at komme ret langt op. Har tændt pcen, surfet lidt og skriver nu, og så er den oppe på 69 grader. Under gaming kan den være oppe på ca. 80, men tror ikke den når det, før lyden lagger. CPU'en er på 52 nu, men ved ikke hvor meget den kommer op på i load.


Jeg ved desværre ikke hvor meget x58 chipsettet normalt ligger på, men det er da muligt, prøv evt. at åbne siden på kabinettet, det kan hjælpe hvis der er dårligt airflow.

Udover det du har nævnt af hardware, er der så nogle indstikskort eller noget andet (f.eks. trådløse netkort)?

En ide hvis du ikke gider at bruge meget mere tid, kunne være at geninstallere windows, der er en god sandsynlighed for at det virker, hvis det er et software problem.

Nårh det glemte jeg, det er Windows 7.
Hvad hjælper det at jeg næsten brænder systemet ?
Kan ikke finde ud af Realteks hjemmeside. Trykkede accepter, så star der siden er blevet flyttet og kommer tilbage til den forrige side. På siden til mit bundkort er der kun den Realtek driver som jeg har, så går ud fra det er den rigtige jeg bruger.
Har formateret mange gange, og sidst var vist højest 2 måneder siden. Kan bare ikke huske om jeg også havde problemet der.

EDIT: Har ikke noget indstikskort

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Xx-Razmuz-xX" (19.06.2011, 22:01)


13

søndag, 19. juni 2011, 22:11


Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Nårh det glemte jeg, det er Windows 7.
Hvad hjælper det at jeg næsten brænder systemet ?
Kan ikke finde ud af Realteks hjemmeside. Trykkede accepter, så star der siden er blevet flyttet og kommer tilbage til den forrige side. På siden til mit bundkort er der kun den Realtek driver som jeg har, så går ud fra det er den rigtige jeg bruger.
Har formateret mange gange, og sidst var vist højest 2 måneder siden. Kan bare ikke huske om jeg også havde problemet der.

EDIT: Har ikke noget indstikskort


Nu brænder systemet ikke af at man kører prime95 (du kan nøjes med at køre den test der varmer CPUen), den får bare CPUen helt op og køre, dvs. det er en load test.
Hvis den ikke bliver for varm er der ikke noget problem, hvis den bliver for varm, er CPUen intelligent nok til selv at skrue ned, men så højt burde den ikke komme, altså der sker ikke noget destruktivt af det.

Det er ikke ligesom furmark der kan få grafikkortet til at smelte ;)

Mine erfaring med bundkorts fabrikanter er at de sjældent opdaterer drivere, så jeg syntes stadigvæk du skulle prøve at hente de nyeste drivere fra deres hjemmeside.
Der er et link på forsiden til "HD Audio Codec Driver", det er den du skal hente.

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

14

mandag, 20. juni 2011, 15:24


Citeret

Oprindeligt indlæg af RTM

Citeret

Oprindeligt indlæg af Xx-Razmuz-xX
Nårh det glemte jeg, det er Windows 7.
Hvad hjælper det at jeg næsten brænder systemet ?
Kan ikke finde ud af Realteks hjemmeside. Trykkede accepter, så star der siden er blevet flyttet og kommer tilbage til den forrige side. På siden til mit bundkort er der kun den Realtek driver som jeg har, så går ud fra det er den rigtige jeg bruger.
Har formateret mange gange, og sidst var vist højest 2 måneder siden. Kan bare ikke huske om jeg også havde problemet der.

EDIT: Har ikke noget indstikskort


Nu brænder systemet ikke af at man kører prime95 (du kan nøjes med at køre den test der varmer CPUen), den får bare CPUen helt op og køre, dvs. det er en load test.
Hvis den ikke bliver for varm er der ikke noget problem, hvis den bliver for varm, er CPUen intelligent nok til selv at skrue ned, men så højt burde den ikke komme, altså der sker ikke noget destruktivt af det.

Det er ikke ligesom furmark der kan få grafikkortet til at smelte ;)

Mine erfaring med bundkorts fabrikanter er at de sjældent opdaterer drivere, så jeg syntes stadigvæk du skulle prøve at hente de nyeste drivere fra deres hjemmeside.
Der er et link på forsiden til "HD Audio Codec Driver", det er den du skal hente.

Fik den op på 76 grader, men så begyndte den at alarmere om temperaturen på Northbridge, så jeg stoppede den der. CPU'en kom hurtigt ned på 55 igen.
Kunne ikke hente det fra deres hjemmeside, så hentede det fra Cnet.com i stedet for. Jeg har gamet et spil siden, og der laggede lyden kun meget kort få gange.

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

15

mandag, 20. juni 2011, 21:43


Jeg må indrømme at jeg syntes at 76 grader er også lidt for meget efter min smag, at den også tuder over at chipsettet bliver for varmt, tyder lidt på at der generelt er dårligt airflow i dit kabinet.

Om det har noget at gøre med dine problemer, er dog svært at sige, jeg vil umiddelbart hælde til at du bør gøre noget ved det, men det er nok ikke det.

Så vidt jeg kan se er der nogle ekstra controllers på det bundkort, en jmicron til esata og en marvell til SATA-600.
Et forslag (som dog er noget af et "long shot") kunne være at undlade at bruge nogle af dem (samt deaktivere dem i BIOS) for så at teste om der stadigvæk er problemer.

Det ville ikke være første gang at den form for tredjeparts controllers har givet problemer.

Ellers de eneste ting jeg ellers kan foreslå for at løse problemet, er at frakoble alt der ikke er nødvendigt for computeren og evt. prøve med andre enheder hvor det er muligt, dvs. anden harddisk osv.

Husk at tænke dig om inden du poster, underbyg gerne svar med argumenter baseret på fakta og husk kilder.

16

tirsdag, 21. juni 2011, 16:21


Citeret

Oprindeligt indlæg af RTM
Jeg må indrømme at jeg syntes at 76 grader er også lidt for meget efter min smag, at den også tuder over at chipsettet bliver for varmt, tyder lidt på at der generelt er dårligt airflow i dit kabinet.

Om det har noget at gøre med dine problemer, er dog svært at sige, jeg vil umiddelbart hælde til at du bør gøre noget ved det, men det er nok ikke det.

Så vidt jeg kan se er der nogle ekstra controllers på det bundkort, en jmicron til esata og en marvell til SATA-600.
Et forslag (som dog er noget af et "long shot") kunne være at undlade at bruge nogle af dem (samt deaktivere dem i BIOS) for så at teste om der stadigvæk er problemer.

Det ville ikke være første gang at den form for tredjeparts controllers har givet problemer.

Ellers de eneste ting jeg ellers kan foreslå for at løse problemet, er at frakoble alt der ikke er nødvendigt for computeren og evt. prøve med andre enheder hvor det er muligt, dvs. anden harddisk osv.

Jeg synes også selv der er dårligt airflow. Du skal ikke tro på det der med Lian Li er så skide godt. Aluminium er fint, men det er et kæmp kabinet, bestående af 2*120 mm blæsere. Synes jeg er alt for lidt. Kæmpe spild af penge.
Ved ikke hvad de der controllers er, eller gør, eller hvordan man slår dem fra.

EDIT: Det blev værre da jeg fik mine nye højtalere. Manualen var elendig, så blev nødt til selv at slutte dem til. Alt var let, undtagen en ting jeg var i tvivl om. Bag de 2 højtalere er en rød og en sort klemme. Der er en hvid og en kobberfarvet ledning som skal deri, som forbinder dem. Ved ikke om jeg har sat dem rigtigt derind, med farve osv. hvis det kan gøre noget

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Xx-Razmuz-xX" (22.06.2011, 00:06)


17

onsdag, 22. juni 2011, 09:41


Dit problem er næsten med sikkerhed varme eller driver bøvl. start med og formatere din computer og få den installeret med nyeste drivere og de rigtige drivere.

hva har du af køling?

If you make it idiotproof then some will just make a better idiot.. =P

Asus Maximus III Gene
I7 - 860@4Ghz Corsair H70
Gainward GTX470
Corsair Dominator GT PC17066 4 x 2GB
Creative SB X-Fi XtremeMusic
OCZ Vertes 3 + Intel x-25 m80 2.Gen Triple boot: Lion, W7,Ubuntu
Dell U2711 + vertical Samsung SyncMaster 226BW

18

onsdag, 22. juni 2011, 15:32


Citeret

Oprindeligt indlæg af PsyCho
Dit problem er næsten med sikkerhed varme eller driver bøvl. start med og formatere din computer og få den installeret med nyeste drivere og de rigtige drivere.

hva har du af køling?

Jeg har et stort kabinet, med en 120 mm blæser foran og en bagved. Så er der en ekstra lille en inden i, som rammer RAM klodserne. CPU'en bliver kølet af en Arctic cooling freezer 13. Jeg synes selv det er i underkanten, men tror ikke der er plads til flere blæsere. Har dog 6 ledige pladser, hvor DVD-drev passer i ? Hvis de kan monteres der

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

19

fredag, 24. juni 2011, 10:41


har du prøvet og formatere din computer og geninstallere med de opdaterede drivers?

Umiddelbart burde det være nok køling da din PSU vel også trækker varme ud gør den ikke?

If you make it idiotproof then some will just make a better idiot.. =P

Asus Maximus III Gene
I7 - 860@4Ghz Corsair H70
Gainward GTX470
Corsair Dominator GT PC17066 4 x 2GB
Creative SB X-Fi XtremeMusic
OCZ Vertes 3 + Intel x-25 m80 2.Gen Triple boot: Lion, W7,Ubuntu
Dell U2711 + vertical Samsung SyncMaster 226BW

20

fredag, 24. juni 2011, 12:10


Citeret

Oprindeligt indlæg af PsyCho
har du prøvet og formatere din computer og geninstallere med de opdaterede drivers?

Umiddelbart burde det være nok køling da din PSU vel også trækker varme ud gør den ikke?

Det er ikke mere end 2 måneder siden jeg sidst formaterede, så tror ikke det kan være problemet.
PSU'en har røven ud af kabinettet, men kan ikke føle så meget luft komme fra den. Har ikke rigtig forstand på det

i7-4770 | Corsair Obsidian 550D
MSI Z87 G43 | Corsair CX500 m
Gigabyte GTx770 | Samsung EVO 840 128 GB
Corsair 4*2 gb Vengeance Pro | WD Green 1 TB
Corsair Hydro H60

Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.