Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

mandag, 4. april 2011, 15:10


jeg er i tvivl om om dette er det rigtige sted men håber da det er....
jeg har lånt en stationær af en ven denne fungere fint men har et problem med cpu køleren blæseren på denne får til tider ideen at den skal køre med over 5000 rpm (kørere omkring 1700 normalt ) har taget et par screen shots af hwmonitor og cpu-z

http://peecee.dk/upload/view/299544

og


http://peecee.dk/upload/view/299546
kan ikke få billederne til at virke så der er links til ... oO

det eneste jeg umiddelbart kan se er at den ene kerne bliver meget varm det der er specielt i denne sammenhæng er at den nogengange kan skifte mellem at køre ved lave og høje omdrejninger med meget kort tid imellem som om at når cpu er over 80 kører den med 5000 omdrejninger når den så kommer under går den ned på 2000 for temperaturen så kommer over og det starter forfra :pokey:
spørgsmålet er så om jeg har nogen måde at ændre på dette fx så den som standard kører med flere rpm.
en anden ting jeg har bemærket er at hwmonitor siger at cpu vcore er på 1.65 v mens cpu-z siger 1.350 v kan dette have en indflydelse?
alt hjælp ville være lækkert hvis jeg mangler nogle oplysninger så sig endelig til :O

Dette indlæg er blevet redigeret 2 gange, senest redigeret af "korshoj" (04.04.2011, 15:12)


2

mandag, 4. april 2011, 16:04


Det er cpu-z som viser rigtigt, da CPU er en Brisbane kerne på 65mn fra 2006, den kører ved 1.25-1.35v.

http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_64_X2

Så jeg vil næsten tro at HW monitor, ser den som en Athlon64x2, men der er lavet 4 modeller totalt hvor de 3 første brugte 1.65v.

Hvis det er standardkøleren, som sidder i den maskine, så kan jeg godt forstå den kører op og ned efter 3-4½ år brug. AMD's standardkøler er noget værre skrammel, for at sige det mildt. De larmer og køler elendigt, jeg ville skifte den ud med en anden, og den behøver slet ikke være dyr.

Kig efter en Artic Cooling køler til sokkel 939

Kunne være denne

http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=4399763

Eller endnu billigere

http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=4193816

Så er problemet blevet løst.

Mvh
Sam

Intel I7-5820K, MSI X99S gaming7 Polimatech Megahelem 2 Bitfenix Spectre 120mm ,Crucial 4x4GB Sport 24ooMhz DDR4 ram,Sapphire R9 290 Tri-x OC ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Seagate Momentus XT 500GB,2 WD 1.5TB Black Caviar, 4TB WD Red HD, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-P50R, Iiyama 26" skærm. JBL Creature III black, Win 10 64 bit.

3

mandag, 4. april 2011, 17:02


mange tak for svaret er i tvivl om hvad køler det er da det er en jeg har lånt men kunne være man skulle smide lidt penge efter en ny køler er i tvivl om hvor længe denne skal køre endnu men lyder da som en ligetil løsning tak for hjælpen.


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.