1

torsdag, 17. juni 2010, 12:05


Hej tweakere....

Jeg har endelig fået taget mig sammen til at bygge og samle mit nye setup.

Det består af:

MB: Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cpu: AMD Phenom II x4 965
Ram: OCZ Black edition, 1600 mhz cl 7-7-7-24
GFX: ATI Raedon HD 4890

Efter samlingen af dette setup ved standard indstillinger har jeg lagt mærke til at mine ram "kun" kører 1066 mhz, det gør de ifølge cpu-z.

Hvis jeg kigger i bundkort manualen står der at det understøtter 1066/1333/1866 OC
Som jeg ser det skulle bundkortet altså understøtte 1333 mhz som standard, så hvorfor har det valgt at køre mine ram ved 1066 mhz ?

Håber nogen kan hjælpe mig med at løse dette...

Mvh Anders / Humlegrib


Mobo: Asus M3A78, AMD770, AM2+
CPU: AMD Phenom Quad 9950 2.6ghz, Black Edition
GFX: Sapphire Vapor-X HD 4890, 1GB Gddr5, 870mhz/1050mhz
Ram: 2*2 GB OCZ Platinum PC8000 5-5-5-18 @ 800mhz 4-4-4-12
HDD intern: WD Caviar 1TB, SATAII + 2x500GB SATAII
HDD extern: WD Mybook Home Edition 2TB eSATA
Windows 7 Ultimate, 64-bit
Bærbar: MM-vision NB585, Windows 7 Ultimate, 64-bit
Nettop: AsRock Ion-330, Windows 7 Home Premium, 64-bit

2

torsdag, 17. juni 2010, 12:30


Med mine DDR2 1066 skal man manuelt ind og sætte dem til 1066 i BIOS. Ellers vælger bundkortet at sætte dem til 800mhz.

Tit understøttes de højere frekvenser kun ved overclocking, hvilket OC i manualen beskriver.

Så du skal bare ind i BIOS og hæve ramfrekvensen manuelt, hvorefter du skulle være kørende.

Husk også at sørge for, at de får den rette spænding :D

Silverstone ML08 - Silverstone SFX-L 700W - i5-6600K - Gigabyte GA170N-WIFI - 16gb DDR4-3000MHz - EVGA GTX 1080 SC - Samsung 850 EVO 512GB - Asus 27" IPS 1440p MG279Q - Razer Mamba TE

Dette indlæg er blevet redigeret 1 gange, senest redigeret af "Renegger" (17.06.2010, 12:30)


3

torsdag, 17. juni 2010, 13:03


Hej igen...

Ja det med OC ved jeg godt... men i manualen står der kun OC bag ved 1866 mhz, ikke efter 1333 mhz. og da det jo er DDR3 ram, skulle 1333 mhz vel ikke være noget problem ?

Jeg har også kigget lidt i cpu-z, her står der at rammene ved 533 mhz kan køre 7-7-7-27
men hvis man sætter dem op til 609 mhz kører de 8-8-8-31. Kan man stole på det ???

Det undrer mig lidt, når rammene er solgt som 1800 mhz med cl. 7-7-7-24


Mobo: Asus M3A78, AMD770, AM2+
CPU: AMD Phenom Quad 9950 2.6ghz, Black Edition
GFX: Sapphire Vapor-X HD 4890, 1GB Gddr5, 870mhz/1050mhz
Ram: 2*2 GB OCZ Platinum PC8000 5-5-5-18 @ 800mhz 4-4-4-12
HDD intern: WD Caviar 1TB, SATAII + 2x500GB SATAII
HDD extern: WD Mybook Home Edition 2TB eSATA
Windows 7 Ultimate, 64-bit
Bærbar: MM-vision NB585, Windows 7 Ultimate, 64-bit
Nettop: AsRock Ion-330, Windows 7 Home Premium, 64-bit

4

torsdag, 17. juni 2010, 13:20


For at få stramme timings skal du vist også ind og rode manuelt (jeg er dog selv en hat til timings, så mine er altid auto :P)

Ved ikke om din BIOS revision, kan have nogen effekt på genkendelse af ramhastighed og type.

Silverstone ML08 - Silverstone SFX-L 700W - i5-6600K - Gigabyte GA170N-WIFI - 16gb DDR4-3000MHz - EVGA GTX 1080 SC - Samsung 850 EVO 512GB - Asus 27" IPS 1440p MG279Q - Razer Mamba TE

5

torsdag, 17. juni 2010, 14:35


Citeret

Oprindeligt indlæg af Humlegrib
Hej igen...

Ja det med OC ved jeg godt... men i manualen står der kun OC bag ved 1866 mhz, ikke efter 1333 mhz. og da det jo er DDR3 ram, skulle 1333 mhz vel ikke være noget problem ?

Jeg har også kigget lidt i cpu-z, her står der at rammene ved 533 mhz kan køre 7-7-7-27
men hvis man sætter dem op til 609 mhz kører de 8-8-8-31. Kan man stole på det ???

Det undrer mig lidt, når rammene er solgt som 1800 mhz med cl. 7-7-7-24


Du er rigtig mange gange ude for at bios sætter dine ram forkert, især når du kører med hurtigere ram.

Derfor ind i bios sæt dine ram efter specs, både med volt og timmings manuelt, F10 og ud igen, så burde det virke. Cpu-z læser korrekt så det er ikke software relateret.

En helt anden sag er så om du vil få noget som helst ud af det, og det vil du ikke, hvis du ikke OC din CPU osse, OC af ram giver ikke en skid på dagens systemer undtagen CPU følger med op.

Mvh
Sam

Intel I7-5820K, MSI X99S gaming7 Polimatech Megahelem 2 Bitfenix Spectre 120mm ,Crucial 4x4GB Sport 24ooMhz DDR4 ram,Sapphire R9 290 Tri-x OC ,Crucial MX100 512GB SSD(OS), Seagate Momentus XT 500GB,2 WD 1.5TB Black Caviar, 4TB WD Red HD, Thermaltake thoughpower DPS G 1050 wattPSU,Lian-LI PC-P50R, Iiyama 26" skærm. JBL Creature III black, Win 10 64 bit.

6

torsdag, 17. juni 2010, 15:50


okay... tak for svarene....

Så er problemet bare at jeg ikke kan få lov til at komme ind i BIOS.

har prøvet flere gange... enten så bliver skærmen bare sort og så sker der ikke mere... eller også ignorerer den bare at jeg trykker på del. og starter windows op.


Mobo: Asus M3A78, AMD770, AM2+
CPU: AMD Phenom Quad 9950 2.6ghz, Black Edition
GFX: Sapphire Vapor-X HD 4890, 1GB Gddr5, 870mhz/1050mhz
Ram: 2*2 GB OCZ Platinum PC8000 5-5-5-18 @ 800mhz 4-4-4-12
HDD intern: WD Caviar 1TB, SATAII + 2x500GB SATAII
HDD extern: WD Mybook Home Edition 2TB eSATA
Windows 7 Ultimate, 64-bit
Bærbar: MM-vision NB585, Windows 7 Ultimate, 64-bit
Nettop: AsRock Ion-330, Windows 7 Home Premium, 64-bit

7

søndag, 20. juni 2010, 14:38


Citeret

Oprindeligt indlæg af Humlegrib
Ram: OCZ Black edition, 1600 mhz cl 7-7-7-24

Efter samlingen af dette setup ved standard indstillinger har jeg lagt mærke til at mine ram "kun" kører 1066 mhz, det gør de ifølge cpu-z.


Kig på AMD OverDrive - Black Edition RAM er fuldt understøttet af teknologien.


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.