Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

fredag, 19. juni 2009, 08:53


Hej

Jeg er ved at skrive en opgave omkring AD. Men er blevet i tvivl om det er muligt at bestemme rettigheder på systemet ned på applications niveau. Hvis vi forstiller os at en gæst er logget ind, vil det så være muligt for mit virus program at være "Super Bruger" og ikke være begrænset som min gæst er?

Mvh


2

fredag, 19. juni 2009, 09:06


Ja, AV programmer kører tit deres service som brugeren "SYSTEM" hvilket er en administrativ konto type som anvendes til super rettigheder.

Du kan se hvad der kører under SYSTEM via Task Manageren

pLife->nerd++;
Prøv da Motocross: link

3

fredag, 19. juni 2009, 09:11


Det er muligt at bestemme under hvilken bruger et program skal køre. Det kan man angive for hvert eneste program man har installeret.

Man kan altså godt logge på som gæst og starte et program op som administrator eller en hvilken som helst anden bruger.


4

fredag, 19. juni 2009, 09:12


brugeren SYSTEM har dog ikke noget med AD og gøre, det er en lokal kontotype som findes på alle nyere Windows systemer.

Omkring programbegrænsninger på klientcomputere, så kig lidt på Gruppe Politiker (Group Policy - aka. GPO) herigennem kan man lave alverdens ændringer på de klienter der er underlagt en givne GPO. Så vidt jeg ved, kan man også definere hvilke programmer der må startes på computeren. Det er meget anvendt på Terminal servere hvor man vil begrænse brugere til bestemte arbejdsfunktioner.

pLife->nerd++;
Prøv da Motocross: link

5

fredag, 19. juni 2009, 09:20


Super! Mange Mange tak for jeres hurtige svar! Det var lige noget jeg kunne bruge! :rules:


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.