1

mandag, 13. oktober 2008, 04:05


Hej twakere.

Jeg har fået et problem med en computer der er ca. ½ år gammel. Et par dage efter installationen af windows, begynder den at sagtne farten på både downloads, kopiering og udpakning af filer. Spil kører også dårligere og dårligere.

Jeg kører windows XP 64bit og havde før i tiden 32bit, men blev træt af at jeg ikke kunne udnytte mine 4GB ram. Jeg havde kun brugt 32bit i 1½ måned, men der var der ikke nogen problemer.

Jeg mistænker harddisken, fordi det kun er programmer på D:\ drevet som ikke kører optimalt. Også kun filer udpakket på den harddisk åbner langsomt. Hvis jeg formaterer og installerer windows igen, kører alt som det skal. I et par dage. Jeg er nu begyndt at tvivle på min windows installation, og overvejer at erhverve mig windows vista 64bit, selvom jeg ikke er meget for det styresystem. Jeg vil bare meget gerne have at det virker.

Min computer er også begyndt at fryse fast i lang tid, ofte flere minutter, hvor jeg INTET kan gøre. Installation af spil varer også uendeligt lang tid.

Mine specs er således:

E6850 3,00GHz dual core
GeForce 8800GTS 640mb
4GB Kingston RAM

Hvad skal jeg gøre? Installere et nyt styresystem? Eller sende HDD'en til RMA, hvor den sikkert virker fint i et par dage og de så konstaterer at den ikke har fejl.

Og er det mit styresystem der er problemet? Eller min HDD? Det er min lager HDD, så jeg vil være ked af hvis den står af.

Harddisken er en samsung HD103UJ.

Håber i kan hjælpe :(

EDIT: Hmm det må bestemt være harddisken, se selv på denne benchmark: http://img371.imageshack.us/my.php?image=benchmarkic7.jpg
Det er D drevet den er gal med. C drevet er en raptor, og F drevet er bare en gammel 80gb HDD fra 2005 jeg bruger til små backups.

Det kan et styresystem vel ikke være skyld i? Og hva skal jeg gøre nu? Jeg har en del personlige ting på min harddisk som jeg ikke tør risikere ved at sende den ind, men det vil tage en evighed at tage backup af det hele. Hva gør jeg lige?

Dette indlæg er blevet redigeret 2 gange, senest redigeret af "Claes" (13.10.2008, 04:07)


2

mandag, 13. oktober 2008, 06:53


Harddiske koster næsten ingen penge, jeg ville helt sikkert købe en ny og lægge alting over på.
Jeg ved ikke om det evt kan være virus?

cpu : E6850 3.0ghz
mb: Asus p5k-e wifi
gfx:Bfg 8800 gts oc2 640mb
ram: 2*2gb corsair extreme
psu: chill innovation 510w
mus: razer Copperhead @ razer mantis speed
cod4 nick: #DD|RAZOR

3

mandag, 13. oktober 2008, 07:14


Citeret

Oprindeligt indlæg af Johnny
Harddiske koster næsten ingen penge, jeg ville helt sikkert købe en ny og lægge alting over på.
Jeg ved ikke om det evt kan være virus?


Jeg fandt ud af det! Tilsyneladende var windows mit problem. Finder det nok fejl, skifter den til en langsommere mode - uden at spørge eller gøre opmærksom om det overhovedet. Ved at skifte mode til den gamle, virker den fint igen! 70mb/sec :)

dette løste mit problem (I tilfælde af at folk på google søger efter hjælp til samme problem ;))
1. DMA/PIO mode related. Windows will downgrade your device DMA mode when CRC error occur along the interface. After UDMA-1, it will downgrade to PIO mode. This might be why your transfer speed is slow. PIO mode is VERY slow. You can check at the Device Manager, under IDE ATA/ATAPI controllers. Depending on which channel your harddisk is plugged into. Say "Primary IDE Channel". When you open up the property window, look under Advanced Settings. The "Current Transfer Mode" should be "Ultra DMA". If it's PIO Mode, then you might be having this problem. There's a few way to go around this. You can set the Transfer Mode to PIO, restart, the set back to DMA.


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.