Optimering af batterilevetiden på din smartphone - Huawei P10

Skrevet den 7. Jun 2017. Artiklen er vist 2897 gange.


Del med dine venner

     


Sommerens gode vejr, betyder heldigvis for mange af os, at vi tilbringer mere tid ude i solen - om det så er en dag på stranden, på festival eller i "Sommerland" med familien. Det er selvfølgeligt alt sammen lækkert, men det betyder også, at vi ofte kan være langt fra stikkontakten og strømmen på vores smartphone, som efterhånden følger os overlagt skal holde lidt længere.

 

Det kan for mange nyere telefoner med store skærme og et væld af apps være en udfordring, men heldigvis er der en del man selv kan gøre for at få strømmen til at holde længere på telefonen, selv om man er ude af huset hele dagen og aftenen med.


Se med på YouTube når jeg kigger på nogle af de ting, man selv kan gøre for at få mest muligt ud af sin telefon.Det er naturligvis altid en mulighed at sørge for at have en power bank med på farten, men det er måske ikke altid lige praktisk, hvis man har pakket let til stranden. Alternativt kan man naturligvis også bare helt slukke for sin telefon, men hvis man er på farten er det jo selvfølgeligt også lækkert, at man kan få fat i dem man skal mødes med, finde de andre på festival pladsen eller være til at få fat i selv.

 

huawei_p10_smartphone_box_screen_tweak_dk

 

Hvis man tænker sig om, er der masser af ting man kan gøre for at få telefonen til at holde længere. Jeg tager i den her gennemgang udgangspunkt i den Huawei P10 telefon, som jeg anmeldte for lidt tid siden. Både fordi jeg synes den har nogle utroligt gode muligheder for at strække og optimere batteritiden. Og så af den simple grund at det er den telefon der pt. er i min lomme. Nogle af de ting jeg gennemgår her, er features der er unikke for P10 telefonen, mens en del af dem er også gældende for andre smartphones og enheder generelt. Så tjek jeres enheder ud og se hvad der virker i jeres tilfælde.

 

huawei_p10_battery_software_use_tweak_dk


De fleste telefoner kan give dig et indblik i, hvad det er der bruger strømmen for dig, hvis du går ind under indstillingerne. På P10 er det opdelt i hardware og software. Hvis vi tager et kig under hardware, kan vi hurtigt se, at skærmen er den største synder udover telefonens alm. basis funktioner. Men også ting som Bluetooth og det trådløse internet bruger strøm - også selv om du ikke benytter det.

 

huawei_p10_battery_hardware_use_tweak_dk


På software fronten er ting som fx Snapchat og Facebook ret batterisultene, men generelt alle de apps der jævnligt tilgår nettet for at hente beskeder osv. falder i den kategori. Det sker i mange tilfælde også uden, at du nødvendigvis åbner appen. De fleste sociale medier, mail programmer osv er per standard indstillet til med jævne mellemrum at tjekke for nye opdateringer og beskeder. Grundlæggende kan man sige, at alt hvad du modtager notifikationer fra med jævne mellemrum hopper online, også selv om telefonen bare ligger i lommen. Tilpasning af indstillingerne her kan hente en del batterilevetid ind.

 

huawei_p10_battery_options2_tweak_dk


Et simpelt og hurtigt trick er at slukke for alle de ting som man ikke bruger på hardware fronten. Er du på stranden hele dagen, så er der fx ingen grund til at dit wifi eller måske dit Bluetooth er tændt. Sluk for det og spar lidt der. I forhold til netværket kan der også være en del at spare ved fx at vælge en langsommere standart. Fx så synes jeg at 3G netværket somregel er mere end fint til de ting jeg bruger min telefon til ude af huset, og ved at tage det trin ned i forhold til 4G, så kan man spare en del. Alternativt kan du helt slukke for mobildata, hvis du kun skal bruge telefonen til sms og opkald mens du fx er på festival. Det kan som regel hurtigt gøres, og er let at slå til igen hvis du får brug for det.

 

huawei_p10_battery_auto_optimization_tweak_dk


En styrke ved fx P10 er, at den kan give dig en oversigt over dit forbrug og komme med forslag til hvordan du kan spare på strømmen, så du ikke selv behøver at sidde og kigge alle indstillinger igennem. Her kunne jeg fx se at jeg kunne spare noget ved at sætte skærmens timeout fra et min ned på 15 sekunder. GPS og mobildata slås også fra. Jeg får også mulighed for at vælge hvilke apps der skal have lov at være åbne i baggrunden, når jeg lukker telefonen - eller jeg kan ganske simpelt bede den om at lukke alt når jeg lukker telefonen.


Det var nogle af de simple ting man kan kaste sig over - men de fleste nyere telefoner har også en strømspare funktion, som man typisk bliver spurgt om man vil aktivere, hvis batteriet er ved at være drænet. Der er dog ikke noget i vejen for at man kan aktiverer dem når som helst. På Huawei på P10 er der to muligheder. En alm. udgave, der skruer ned for de visuelle effekter og forhindre apps i at hente data i baggrunden.

 

huawei_p10_battery_ultra_setting_tweak_dk

 

Der er dog også en Ultra udgave, der virkeligt kan vride det optimale ud af batteriet. Ved at aktivere den er det kun op til seks udvalgte apps der får lov at være åbne. Alle andre dele af telefonen lukkes ned for at spare mest mulig strøm. Præcis hvor meget man vinder her, afhænger naturligvis af hvilke apps man giver tilladelse til at være aktive. Hvis jeg tager det helt basalt med bare SMS, opkald og kamera kan jeg forvente, at klemme yderligere tre timer ud af telefonen, selv om jeg er helt nede på 13%.


Skal man bruge nogle af de andre ting kan man hurtigt hoppe tilbage i fuld gear, bruge hvad man skal og så komme tilbage til Ultra spare metoden - På den her måde fik jeg under min test det, i forvejen ganske fornuftige batteri, på Huawei P10 til at strække sig til næsten en hel dags ekstra brug, selv med afstikkere til både snapchat, facebook osv. undervejs. Ganske imponerende forbedring. Det vil helt sikkert være med til at gøre en sommer ude i solen lettere at klare, mens man stadig har strøm på livlinen i lommen.

 

huawei_p10_super_charge_tweak_dk


Hvis man i nærmeste fremtid skal ud og købe ny telefon, kan det også være en ide at se efter hvilken ladeteknologi der følger med, for at skære ned på den tid man skal være bundet til stikkontakten. Fx så jeg under min test af P10, at en halv time i stikket kunne hive telefonen fra 0% til omkring 50%, og så skal der pludseligt ikke mange besøg til ved stikket, for at komme igennem en festival eller en dag på stranden.


Fælles for alle de her ting er selvfølgelig, at det kommer til at variere fra telefon til telefon, og selvfølgelig også afhængigt af hvordan du bruger din telefon. Jeg har som sagt taget udgangspunkt i mit eget forbrug på min P10 fra Huawei, da jeg på det her område synes den er interessant, fordi der fra Huaweis side er gjort meget ud af, at gøre det let at optimerer batteri forbruget. En del af det er dog også gældende på andre telefoner, så hvis du bruger lidt tid i indstillingerne, er der sikkert også meget at hente også hvis du er på en anden telefon end den P10 jeg har siddet med under min test.


Lad os endelig høre jeres bedste tips når det kommer til optimering af batterilevetiden på jeres smartphone. Hvilken telefon sidder I med derude, og hvordan er batteritiden på dem?

 

huawei_p10_fingerprint_button_tweak_dk

 


Indholdsfortegnelse:0 kommentarer
Skriv kommentar til artiklen Kommentarer til artikler fra Facebook

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere

Razer Phone 2 in action (Video)

Nyeste skud på stammen inden for smartphone gaming fra Razer, er deres ny proklameret Razer Phone 2 telefon. U
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.